Γρηγορόπουλος: Στα Προπύλαια η πρώτη συγκέντρωση

Αυτή τη στιγμή τα Προπύλαια έχουν γεμίσει με εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που μαζεύτηκαν στην πρώτη εκ των δύο συγκεντρώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρα του Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Το πλήθος, τμήμα του οποίου είναι και αριθμός αντιεξουσιαστών, έχει κατέβει τη λεωφόρο Πανεπιστημίου και αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη Βουλή. Η δεύτερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα επίσης στα Προπύλαια ενώ υπάρχει και κάλεσμα για το βράδυ στο σημείο που έπεσε νεκρός ο Γρηγορόπουλος.

Η αστυνομία έχει «οχυρώσει» το κέντρο της Αθήνας με βάση το πλάνο που χρησιμοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Συνολικά θα διατεθούν περισσότεροι από 2.500 αστυνομικοί, drones και ελικόπτερο, όπως και η «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ ο γνωστός ως ΑΙΑΝΤΑΣ που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο, με σκοπό οι δυο συγκεντρώσεις να μην καταλήξουν στο γνωστό κλεφτοπόλεμο στους δρόμους της Αθήνας και έξω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με το πλάνο, ένστολοι αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά θα λάβουν μέρος στα μέτρα, ενώ όλη η δύναμη της αστυνομίας θα είναι σε επιφυλακή.

Από την Τετάρτη κάτοικοι των Εξαρχείων, μέλη του Συλλόγου Κατοίκων και Επαγγελματιών «ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ» έστειλαν επιστολή στην Όλγα Γεροβασίλη με την οποία της ζητούν να προφυλάξει την περιοχή και τους κατοίκους της από κάθε είδους βίαιες δράσεις, καταστροφές και βανδαλισμούς. «Σας καλούμε επίσης να αποφύγετε τη χρήση χημικών που σε συνδυασμό με εμπρησμούς προκαλούν τοξικές αναθυμιάσεις. Επισημαίνουμε ότι στη περιοχή μας κατοικούν χιλιάδες φιλήσυχες οικογένειες, παιδάκια και ηλικιωμένοι» καταλήγει η επιστολή των μελών του συλλόγου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here