Γρηγοράκος: Δεν παραδίδω την έδρα. Δεν μου χαρίστηκε, ούτε την κληρονόμησα.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Θα παραμείνω ενεργός βουλευτής, τιμώντας την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι λάκωνες συμπολίτες μου. Μην ξεχνάτε ότι το ποσοστό του 12,4% του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Λακωνία ήταν διπλάσιο του ποσοστού που αποσπάσαμε σε όλη την Επικράτεια. Η έδρα δεν μου χαρίστηκε ούτε την κληρονόμησα», δηλώνει σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής σχολιάζοντας τη διαγραφή του λέει: «Η ελεύθερη έκφραση της γνώμης μου υπαγορεύεται από την επιλογή μου να καταθέτω τους προβληματισμούς και τις απόψεις μου για την πορεία της χώρας, για το πολιτικό σύστημα, για το κομματικό σύστημα, για την παράταξή μου. Έτσι έπραττα πάντα και έτσι έπραξα και τώρα. Όπως φάνηκε όμως, η αυτονόητη για εμένα ενέργεια αντιστρατεύεται τα σχέδια εκείνων που θέλουν να επιβάλουν τις πρακτικές και τις πολιτικές του παρελθόντος.

Πιστεύω ακράδαντα πως η διαγραφή μου εξυπηρετεί αυτή την επιδίωξη. Ως εκ τούτου, η “αμφισβήτηση” για την οποία κάνατε λόγο δεν προέρχεται από εμένα αλλά από μια πράγματι απαίδευτη ηγεσία, η οποία δεν αντιλαμβάνεται ότι πέρασαν οι εποχές των κραυγών και της ενοχοποίησης της αντίθετης άποψης.

Διαφώνησα με τη θέση ότι μας χωρίζει άβυσσος με τις δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, γιατί είναι παράδοξο να ανακαλύπτουμε σήμερα την άβυσσο όταν συγκυβερνούσαμε με τη ΝΔ επί δύο χρόνια. Μια τέτοια θέση δυστυχώς παραπέμπει στις παρωχημένες θεωρίες ότι εμείς είμαστε φορείς του φωτός ενώ οι αντίπαλοί μας φορείς του σκότους. Αποπνέει αντιδημοκρατικότητα. Αλήθεια, όταν η κυρία Γεννηματά πάει στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών θα εγκαλέσει τους Γερμανούς και τους Γάλλους Σοσιαλιστές για τις συνεργασίες τους;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here