Γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ οι δύο που συνελήφθησαν για ληστεία στο ΑΧΕΠΑ

Γνωστοί στην ΕΛ.ΑΣ και την αντιτρομοκρατική  καθώς είχαν συλληφθεί στο παρελθόν είναι οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν νωρίς το μεσημέρι ως οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της  Θεσσαλονίκης, σε βάρος χρηματαποστολής ανεφοδιασμού ΑΤΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Κ. Σακκά 35 ετών και τον Γιάνννη Δημητράκη 41 ετών, ο οποίος είχε καταδικασθεί για ένοπλη ληστεία τράπεζας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες παρακολουθούνταν τον τελευταίο καιρό από τις διωκτικές αρχές, οι οποίες ήταν ενήμερες για τις ενέργειες τους στην Θεσσαλονίκη.

Μετά τη σύλληψή τους, σε συνέχεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για τη ληστεία στο «ΑΧΕΠΑ», συνελήφθη και μία 39χρονη, η οποία φέρεται ως συνεργός τους.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ερευνούν σπίτια από τα οποία εκτιμάται ότι πέρασαν τα προηγούμενα 24ωρα οι δύο κατηγορούμενοι ως ληστές, αναζητώντας στοιχεία για τη δικογραφία.

Η επεισοδιακή ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν της 12 το μεσημέρι, την ώρα που δύο υπάλληλοι της χρηματαποστολής εφοδίαζαν το αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών (ΑΤΜ) το οποίο βρίσκεται στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου, εντός της Πανεπιστημιούπολης Θεσσαλονίκης.

Φορώντας ιατρικές ποδιές, μάσκες και γάντια, οι δράστες, που εκτιμάται πως γνώριζαν ότι σήμερα είναι ημέρα μισθοδοσίας του προσωπικού του νοσοκομείου, απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους, από τους οποίους αξίωσαν τις δύο βαλίτσες με τα χρήματα. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μία βαλίτσα, αφού η δεύτερη φαίνεται πως έπεσε στο έδαφος κι ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αυτόματης καταστροφής των χρημάτων.

Στη συνέχεια, οι ένοπλοι κινήθηκαν μέσα στους διαδρόμους του νοσοκομείου, περνώντας μπροστά από ιατρικό προσωπικό, ασθενείς και επισκέπτες. Όταν βγήκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου προκειμένου να διαφύγουν με όχημα, περικυκλώθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς που στο μεταξύ είχαν κληθεί στην περιοχή και τους ακινητοποίησαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here