Γνωστοί τζιχαντιστές δύο από τους σφαγείς του Λονδίνου-Είχαν εμφανισθεί στη τηλεόραση-Σοβαρά κενά ασφάλειας στην αγγλική αστυνομία (βίντεο-φωτο)

Σοβαρά ερωτήματα για την ικανότητα των αγγλικών αρχών ασφάλειας να ελέγξουν τα ισλαμιστικά δίκτυα προκαλεί η αποκάλυψη ότι τουλάχιστον δύο από τους τρείς σφαγείς τρομοκράτες του Σαββάτου, είχαν εμφανισθεί σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ υπέρ των ισλαμιστών στο αγγλικό κανάλι Channel 4 και θεωρητικά πρέπει να ήταν γνωστές στις αρχές.

Φανατικοί μουσουλμάνοι που εμφανίζονται στη τηλεόραση, αποδεικνύεται ότι δεν αποτελούν στόχο έρευνας και επιτήρησης για τις αγγλικές αρχές.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, ο ένας εκ των δραστών, 27χρονος μουσουλμάνος, γνωστός στους φίλους ως  ‘Abz’ , εμφανίσθηκε σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ για τους Βρετανούς τζιχαντιστές και είχε εμπλοκή σε μιά φιλονικία με την αστυνομία επειδή ήθελε να ανοίξει μια σημαία σαν αυτή του ISIS μέσα στο Regent’s park του Λονδίνου.

Η κάμερα τον «συνέλαβε» μαζί με δύο διαβόητους ιεροκήρυκες που ήταν επίσης πολύ γνωστοί στις αρχές ασφάλειας για τις εξτρεμιστικές τους απόψεις.

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και ο άλλος δράστης της σφαγής , αυτός που φορούσε το μπλουζάκι της Αρσεναλ.

Υπάρχουν και άλλες σοβαρές σύμφωνα με τις οποίες φίλος ένος εκ των δραστών τον κατήγγειλε στην αστυνομία, λέγοντας ότι έχει αρχίσει να ριζοσπαστικοποιείται παρακολουθώντας βίντεο στο You Tube.

Αλλες καταγγελίες αναφέρουν ότι η αστυνομία είχε προειδοποιηθεί ότι ο ύποπτος ριζοσπαστικοποιούσε παιδιά σε τοπικό πάρκο.

It was also alleged that police were warned about the suspect radicalising children in a local park two years ago.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here