Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου-Γλέζου: «Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου»

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την απόφαση του Μανώλη Γλέζου να μην παρυρεθεί, παρά την πρόσκληση, στην ομιλία του Μακρόν στην Πνύκα, δίνοντας έτσι συνέχεια στην μεταξύ τους αντιπαράθεση που ξεκίνησε όταν η πρώην βουλευτής προσπάθησε να εμποδίσει τον Γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Διστόμου αλλά την σταμάτησε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «φαίνεται υπάρχουν καλοί και κακοί κατακτητές».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Facebook

«Ο Μανώλης Γλέζος που πριν 3 μήνες με έσπρωξε για να βάλει τη γερμανική σημαία στο Δίστομο, σήμερα δηλώνει ότι «δεν θα παρευρεθεί στην βεβήλωση της Πνύκας».
Φαίνεται υπάρχουν καλοί και κακοί κατακτητές.
Α ρε Μανώλη με την πάρτη σου…»

Αναλυτικά, η δήλωση του Γλέζου αναφέρει:

«Η Γαλλία, ο λαός της, οι αγώνες του Λαού και οι εκπρόσωποί του είναι πάντα καλοδεχούμενοι από τον Ελληνικό Λαό.

Θα με ακολουθεί πάντα η τεράστια συμβολή της επίσημης Γαλλικής αρχής με επικεφαλής τον στρατηγό Ντε Γκώλ και του Γαλλικού Λαού, στην μη εκτέλεση των θανατικών ποινών που μας είχε επιβάλλει το μετεμφυλιακό ελληνικό καθεστώς.

Όμως η σημερινή επίσκεψη έχει μια σημαντική διαφορά. Σήμερα επιβάλλεται το δίκιο του ισχυρού. Η ανίσχυρη ελέω μνημονίων Ελλάδα, καλωσορίζει ως επενδυτές την πιο κυνική οικονομική εισβολή, στο πρόσωπο μιας ομάδας που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο. Όσες υποδομές ακόμα δεν έχουν παραχωρηθεί, παίρνουν σειρά. Δεν πουλάμε, παραχωρούμε.

Δεν επενδύουν, αυξάνουν το δικό τους πλούτο απομυζώντας κάθε ικμάδα ζωής από τον Ελληνικό Λαό. Απλό ισοζύγιο, απλά μαθηματικά.. Και όλα αυτά κάτω από το καθεστώς ενός πρωτόγνωρου ιστορικά εκβιασμού. Με το σπαθί του εκβιαστή πάνω στο τραπέζι να συνοδεύεται από το κυνικό «Vae Victis».

Τίποτα δεν θα αλλάξει την εκτίμησή μας για τον Γαλλικό Λαό.

Δεν πρόκειται όμως να δεχθούμε ως τετελεσμένα αυτά που θα συμφωνηθούν ανάμεσα στις επιχειρηματικές ομάδες που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Για αυτούς τους λόγους δεν κάνω αποδεκτή την σημερινή πρόσκληση για να παραβρεθώ στη σημερινή βεβήλωση της Πνύκας».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here