Γλέζος:Νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Δεν δώσαμε λευκή επιταγή στη διαπραγματευτική ομάδα και πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση απαιτείται όχι η γνώμη της κυβέρνησης του Μαξίμου, αλλά η γνώμη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει σε συνέντευξή του ο Μανώλης Γλέζος.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς θεωρεί ότι μία διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ωστόσο διαφωνεί με την κυβερνητική άποψη ότι το τρίτο Μνημόνιο είναι μονόδρομος. «Στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες λύσεις. Μία από αυτές έχω προτείνει ο ίδιος από πάρα πολύ καιρό -και είναι αυτή: ούτε ρήξη ούτε υποταγή. Δηλαδή πάγωμα όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τα δάνεια. Ούτε δανειζόμαστε ούτε ξοφλάμε δάνεια και ούτε λειτουργούν τα τοκοχρεολύσια για ένα χρονικό διάστημα», δηλώνει στην Κυριακάτικη Αυγή.

Διερωτάται  γιατί η κυβέρνηση δεν άρπαξε την ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτή την πρόταση και να την προτείνει στη διαπραγμάτευση. «Ποτέ δεν υπάρχουν μονόδρομοι» υπογραμμίζει. «Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πια. Το 3ο Μνημόνιο είναι Μνημόνιο. Δεν περίμενα ποτέ κυβέρνηση της Αριστεράς να αποδεχθεί τέτοια πρόταση» λέει.

Ο κ. Γλέζος με έμφαση τονίζει ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εγκριθεί η συμφωνία μόνο από την κυβέρνηση Μαξίμου». Οοον αφορά στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα σημειώνει:«Μήπως αποπροσανατολίζεται ο εργαζόμενος όταν του λες «η μορφή του νομίσματος θα σε σώσει»;»

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα ευελπιστεί ότι » θα αναλογιστεί τα λάθη του και θα τα διορθώσει στην πράξη δίνοντας στον λαό την εξουσία και σε όλο τον κόσμο δουλειά».

Αναφερόμενος στην παρουσία του σε συγκέντρωση της ιστοσελίδας Iskra -που εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας-, είπε ότι θα πηγαίνει όπου τον καλούν, «γιατί η διαφορετικότητα των απόψεων είναι η πηγή της δικής μας Αριστεράς».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here