Γλέζος: Χωρίς πόλο που θα φέρει τον λαό στην εξουσία, ψηφίζω ΚΚΕ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Διαψεύστηκαν οι προσδοκίες της Λαϊκής Ενότητας για συμπόρευση του Μανώλη Γλέζου με το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη στην ΕΣΗΕΑ δήλωσε ανοιχτά ότι διαφωνεί με την έξοδο της χώρας από το ευρώ, που αποτελεί βασική πολιτική θέση του προγράμματος της Λαικης Ενότητας. 

«Οι αντιλήψεις μου είναι «ο λαός στην εξουσία. Πώς λοιπόν να συνεργαστώ με κάποιους που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όταν ένα κόμμα ζητά να φύγει από την ευρωζώνη και εγώ έχω πει ότι δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους Δυτικοευρωπαίους… Ο άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονοδιάστατα είναι Κύκλωπας».

Ο Μ.Γλέζος υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά της ευρωπαικής πορείας της χώρας: «Δεν πρέπει να χαρίσουμε την Ευρώπη και το έχω δηλώσει. Είναι φανερό ότι είμαστε στο ευρώ. Αν πάμε στο εθνικό νόμισμα, τότε με την πρώτη δυσκολία θα τυπώσουμε νόμισμα και θα ανέβει ο πληθωρισμός. Το κοινό νόμισμα είναι ανασταλτικός παράγοντας του πληθωρισμού» σημείωσε.

Τόνισε ότι η υποψηφιότητά του θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις του προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας.  «Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου», ανέφερε.

Επέμεινε, λέγοντας ότι, εάν δεν βρεθεί μία «φόρμουλα» συνεργασίας, ένα «modus vivendi» ανάμεσα στο κόμμα Λαφαζάνη και τον ίδιο, εκείνος θα ψηφίσει το ΚΚΕ.

«Η συμμετοχή μου θα εξαρτηθεί, αφού πρώτα ακουστούν οι απόψεις μου και σεβαστούν την άμεση δημοκρατία. Η συνεισφορά μου είναι ότι ο λαός πρέπει να έρθει στην εξουσία. Αυτό είναι το σύνθημά μου και το δόγμα μου. Περιμένω απ’ όλους τους πολιτικούς φορείς τη θέση τους για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Αναφερόμενος στην επιλογή της κυβέρνησης να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο είπε ότι «το σύστημα Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στο δημοψήφισμα. Κυριάρχησε η αντίληψη πως έπρεπε να συνάψουμε δάνεια και αγνοήθηκε πως όποιος δανείζεται δεν κερδίζει τίποτε. Στα πέντε χρόνια που δανείζεται ο ελληνικός λαός τι κέρδισε;», τόνισε το στέλεχος της Αριστεράς.

«Για να τιμήσω τη μητέρα μου και τον αδελφό μου, ανήκω στην οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ της Πάρου. Εκείνοι θα μου δώσουν εντολή να τους εκπροσωπήσω. Εκείνοι θα μου το πουν. Ακούω από προσωποπαγή κόμματα να ζητούν από το λαό να τους ψηφίσει. Εγώ δεν ζητώ ψήφο, αλλά να μου δώσει εντολή» είπε.

«Δεν θα ήθελα να υπάρχει η διάσπαση ιδεών και θα ήθελα να είμαστε όλοι μαζί» τόνισε ακόμη ο Μανώλης Γλέζος. «Απηύθυνα έκκληση και ζήτησα ενότητα στα δίκαια του λαού. Θεωρώ ότι το μεταλλαχθέν κόμμα του Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού, ούτε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα ούτε στο δημοψήφισμα».

Το στέλεχος της Αριστεράς υπερασπίστηκε την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρακολούθησε τη συνέντευξη. Το παρών έδωσαν και η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, ο Γιάννης Σταθάς, ο Απόστολος Αλεξόπουλος, ο Δημήτρης Στρατούλης και άλλα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here