«Γκρίζοι Λύκοι» και παρακρατικοί καίνε τα γραφεία του HDP στην Κων/πολη(βίντεο)-Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Τουρκία

Στη δίνη του χάους και της ανεξέλεγκτης βίας και αναταραχής βυθίζεται η ΤουρκίαΟμάδα Τούρκων ακροδεξιών, εθνικιστών και παρακρατικών με την ανοχή της αστυνομίας του Ερντογάν, επιτέθηκαν αργά το απόγευμα στα γραφεία του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, στην περιοχή  Bağcılar,  στην Κωνσταντινούπολη. Αναλογες επιθέσεις έγιναν σε διάφορες περιοχές της Πόλης αλλά και της χώρας(Αδανα, Προύσα, Τανάκαλε και αλλού). Το φιλοκουρδικό Κόμμα έχει μπει στο στόχαστρο του καθεστώτος Ερντογάν αλλά και του πιο σκοτεινού, ακροδεξιού, φασιστικού τουρκικού παρακράτους.  

Οπως φαίνεται από τις εικόνες, εξαγριωμένο πλήθος επιχειρεί να εισέλθει στο εσωτερικό των γραφείων καταστρέφοντας ότι βρει μπροστά του.

Ο λαός της Τουρκίας κήρυξε πόλεμο στο ΗDP, αναφέρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που αντανακλά την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Τουρκία.

Στο κτίριο των γραφείων ακούγεται και έκρηξη.

 

Παρόμοια επίθεση έγινε από «εξοργισμένο» πλήθος Γκρίζων λύκων, και τα γραφεία του HDP  στη Σμύρνη ενώ πυρπολήθηκαν τα γραφεία του HDP και στη Προύσα.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-hdp

Το HDP με ανακοίνωσή του, πριν τις επιθέσεις, με αφορμή την έκρηξη βόμβας που σκότωσε 14 στρατιώτες στη Καισάρεια ,καταδίκαζε απερίφραστα τη βία και επεσήμανε ότι ο βασικός υποκινητής των επιθέσεων εναντίον των γραφείων του κόμματος είναι η πολιτική της κυβέρνησης.

hdp-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%b1

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here