Γκρεμίζεται το δήθεν υγειονομικό success story της κυβέρνησης Μητσοτάκη

ρεις μήνες ήταν αρκετοί για να καταρρεύσει το αφήγημα της κυβέρνησης περί success story στον τομέα της υγείας όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Συγκεκριμένα, ενώ τον Ιούνιο το 82% των πολιτών αξιολογούσε θετικά το έργο της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία – κορωνοϊό, σήμερα αυτό το ποσό πέφτει κατά 26 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες και διαμορφώνεται στο 56%.

METRON ANALYSIS

Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των πολιτών (67%) εκτιμά ότι έρχονται χειρότερες ημέρες στην οικονομία, ενώ το 53% αξιολογεί αρνητικά τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας.

METRON ANALYSIS
METRON ANALYSIS

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καλύτερο υπουργό» της κυβέρνησης, το 26% απαντά αυθόρμητα «κανένα» και ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας με 14%.

METRON ANALYSIS

Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη για το ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, καθώς σημαντικότερο πρόβλημα για 1 στους 3 πολίτες (33%) είναι η ιατρική περίθαλψη – επιδημία του κορωνοϊού, ενώ το 28% δηλώνει ότι είναι η οικονομία. Το 11% απαντά σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι η εξωτερική πολιτική, το 9% η ανεργία και μόλις το 7% το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Εξίσου μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη για την πορεία της χώρας καθώς το 46% θεωρεί ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ ένα 41% λέει προς τη λάθος κατεύθυνση.

Ακολουθεί η έρευνα σε μορφή pdf

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here