Γκορμπατσόφ: Πάψτε να δαιμονοποιείτε τον Πούτιν και τη Ρωσία

Ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικης Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παρουσσίασε το τελευταιο του βιβλίο με τίτλο «Σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο» («In a Changing World») και είπε υπογράφοντας αντίτυπα προς δημοσιογράφους στη Μόσχα  ότι  η Ρωσία έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρολο στη διεθνή σκηνή και κατα συνέπεια η Δύση πρέπει να πάψει να την απομονώνει και να τη δαιμονοποιεί.

Οπως γράφει, «ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και θα έχει πολύ σημαίνοντα ρόλο στον μεταβαλλόμενο κόσμο μας».

«Και είμαι βέβαιος ότι ο ρόλος αυτός θα είναι θετικός,» γράφει  ο Γκορμπατσόφ. «Η Ρωσία δεν πρέπει ούτε να τιμωρείται ούτε να απομονώνεται από τη Δύση. Ο Πουτιν υπερασπίστηκε το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα της Ρωσίας να ασκεί  ανεξάρτητη και ενεργή εξωτερική πολιτική και έχει υπερασπιστεί τη χώρα απο αστήρικτες κατηγορίες και κριτική για ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες και επιθετικά σχέδια. Λυπάμαι που η Δύση επιμένει να τα ρίχνει όλα στη Ρωσία αντι να προσεγγίζει αντικειμενικά τα αναδυόμενα προβλήματα»

«Ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν εμμονή με τα αντιρωσικα στερεότυπα. Ακομα και η κριτική στα  πραγματικά  προβλήματα  γίνεται συλλήβδην και θα κάνω τα πάντα για να σταματήσει αυτή η τάση»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here