Γκάνα: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο που ερευνούσε στημένα ποδοσφαιρικά ματς

Γκανέζος δημοσιογράφος, 34 ετών, πυροβοληθηκε απο δυο άτομα που εέβαιναν σε μοτοσικλέτα χτες τη νυχτα, καθως επέστρεφε με το ΙΧ τους στο σπίτι του, στην Ακρα, πρωτεύουσα της χώρας.

Ο Αχμέτ Χουσειν ερευνούσε κυκλωματα διαφθοράς στο εγχώριο και εν γένει στο ποδοσφαιροΔέχτηκε πάνω απο 7 σφαίρες

Ηταν μέλος της ομάδας ενός γνωστου εκεί δημοσιογράφου, του Ανάς Αρεμεγιάου, ο οποιος είχε κανει μεγαλες αποκαλύψεις πέρσι και αυτές είχαν οδηγήσει σε «αναταράξεις» σε διεθνείς ποδοσφαιρικες οργανώσεις

Ο Ανάς, που κυκλοφορεί συχνά μεταμφιεσμένος για λόγους ασφαλείας, αφού έχει δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής του, αποκαλείται από ορισμένους «υπερήρωας του αγώνα κατά της διαφθοράς» εξαιτίας της δουλειάς του.

Στο «Νούμερο 12», το εκρηκτικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε τον Ιούνιο του 2018, στο οποίο ο δολοφονημένος δημοσιογράφος έπαιζε ρόλο-κλειδί, εκτέθηκαν δεκάδες γκανέζοι και ‘αλλων εθνοτήτων αφρικανοί διαιτητές, καθώς και πολλά στελέχη της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Γκάνας. Οι δημοσιογράφοι ειχαν υποδυθεί τους «παράγοντες» και είχαν προσφερθεί να δωροδοκήσουν τους διαιτητές. Μετά τον σάλο που ξεσήκωσε το ντοκιμαντέρ, πάνω από 50 αφρικανοί διαιτητές τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την αφρικανική ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (CAF).

Εξάλλου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Γκάνας, ο Κουεσί Νιάντακι, καταγράφηκε σε βίντεο με «επενδυτές» (στην πραγματικότητα, δημοσιογράφους), καθώς τους ζητούσε εκατομμύρια δολάρια για να τους εξασφαλίσει κρατικές συμβάσεις. Παραιτήθηκε, μετά την επιβολή τρίμηνου αποκλεισμού από τη FIFA.

Ο δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε είχε υποβάλει πρόσφατα μήνυση εναντίον πλουσιου επιχειρηματία και βουλευτή του κυβερνώντος Νέου Πατριωτικού Κόμματος επειδή ο πολιτικός υποσχόταν πολύ καλη αμοιβή σε όποιον έδερνε τον ρεπόρτερ.

«Όπου κι αν τον συναντήσετε, τσακίστε τον, και θα πληρώσω», είχε πει ο βουλευτής Κένεντι Αγκιαπόνγκ, στη διάρκεια αθλητικής εκπομπής σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, και είχε μάλιστα απαιτήσει από τον σκηνοθέτη να μεγεθύνει τις φωτογραφίες του ρεπόρτερ στην οθόνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here