Γκάφα ή όχι το ξερρίζωμα δενδρυλλίων κάνναβης που επιδοτούνταν από το υπουργείο;

Η Αστυνομία ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι ξερρίζωσε 10.000 δενδύλλια καννάβεως  στην Καρδίτσα και κατηγορεί δυο καλλιεργητές, θείο και ανιψιό, αλλά εκείνοι τώρα απαντούν με εξώδικο, επειδή επρόκειτο για βιομηχανική κλωστική κάνναβη που καλλιέργειά της επιδοτείται από το υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης.

Ζητούν μάλιστα και αποζημίωση τόσο για την οικονομική βλάβη που υπέστησαν, αλλά και επανορθώσεις για το ηθικό σκέλος, καθώς παρουσιάστηκε (ειδικά ο νέος) ως έμπορος ναρκωτικών.

Το μπέρδεμα (ή όχι) δεν ξέρουμε από πού ακριβώς άρχισε, γιατί ένας από τους συλληφθέντες, ο 44χρονος θείος,  είχε παρελθόν με το νόμο περί ουσιών και δεν επιτρέπετο να καλλιεργεί. Ο 24χρονος ανιψιός του  είχε όμως άδεια να καλλιεργεί και είχε πάρει μάλιστα και προέγκριση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για κλωστική κάνναβη. Απλά ο θείος του ως εμπειρότερος, τον βοηθούσε στο χωράφι, παρότι δεν είχε δικαίωμα να έχει (ο θείος) δική του καλλιέργεια.

Οι αστυνομικοί είπαν  ότι τα δενδρύλλια προς το παρόν εξετάζονται από ειδικές υπηρεσίες για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για κοινή κάνναβη ή για κλωστική-βιομηχανική.

Υποστηρίζουν ότι όταν έκαναν έφοδο στο χωράφι δεν τους επεδείχθη κανένα έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης και ότι όταν αργότερα έκαναν έρευνα μετά τις διαμαρτυρίες του συλληφθεντα, διαπίστωσαν (όπως λένε) ότι οι καλλιεργητές έπρεπε να είχαν καταθέσει στο υπουργείο μέχρι τέλη Ιουνίου στοιχεία για το σπόρο που χρησιμοποίησαν, αλλά δεν το έκαναν παρά μετά τη σύλληψη του ενός εξ αυτών. Οι καλλιεργητές πάλι λένε ότι ήταν απλή αμέλεια και δεν τίθεται ζήτημα παρανομίας επειδή απλώς καθυστέρησαν κατά τρεις ημέρες την κατάθεση των στοιχείων του σπόρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here