Γκάμπριελ: Αδιανόητος νεποτισμός η θέση της Ιβάνκα στην ομάδα Τραμπ

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επέκρινε τη θέση που έχει η Ιβάνκα Τραμπ στην ομάδα του Αμερικανού προέδρου, κάνοντας λόγο για μια μορφή «νεποτισμού».

«Για μένα υπάρχουν πράγματα που παραμένουν περίεργα, όπως για παράδειγμα η επίσκεψη της κόρης του στη Γερμανία που αντιμετωπίσθηκε ουσιαστικά σαν ένα κοσμικό γεγονός, ενώ το μίγμα της πολιτικής με την οικογένεια και τις επιχειρήσεις θυμίζει μάλλον νεποτισμό και στη χώρα μας θα ήταν αδιανόητο», δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα από τον όμιλο του γερμανικού περιφερειακού Τύπου Funke.

Ο Γκάμπριελ αναφερόταν στην άφιξη στο Βερολίνο στην αρχή αυτής της εβδομάδας της Ιβάνκα Τραμπ, η οποία είναι πλέον σύμβουλος του πατέρα της στον Λευκό Οίκο, για να συμμετάσχει σε μια συζήτηση για τη θέση των γυναικών στην οικονομία έπειτα από πρόσκληση της συντηρητικής καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

«Αυτό εξακολουθεί να με ανησυχεί, όταν μέλη της οικογένειας, τα οποία ουδέποτε έχουν εκλεγεί, καταφθάνουν ξαφνικά ως επίσημοι φιλοξενούμενοι του κράτους και αντιμετωπίζονται στην πράξη σαν να αποτελούσαν μέρος μιας βασιλικής οικογένειας», πρόσθεσε ο Γκάμπριελ, γνωστός για τις αιχμηρές τοποθετήσεις του.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε την άποψη πως, έπειτα από τις πρώτες 100 ημέρες του Αμερικανού προέδρου στην εξουσία, η κατάσταση «έχει βελτιωθεί» έπειτα από ένα ανησυχητικό ξεκίνημα, αλλά «δεν είναι ακόμη καλή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here