Γκ.Τσίμερ: Το Eurogroup θέλει να αποτύχει η μοναδική αριστερή κυβέρνηση στην Ε.Ε.

 

Σκληρή επίθεση κατά των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. εξαπέλυσε η  η Γκάμπι Τσίμερ, Πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τους κατηγορεί ότι καταπάτησαν τη δημοκρατία, εκβίασαν την ελληνική κυβέρνηση και τώρα απορρίπτουν το δημοψήφισμα.

«Δεν θέλησαν να δώσουν στον ελληνικό λαό την ελευθερία να αποφασίσει ο ίδιος», τονίζει και καλεί τους αρχηγούς της Ε.Ε. να βρουν λύση . «Το μέλλον της Ευρώπης είναι στα χέρια τους».

«Οι άκαρδες ιδεολογίες του Eurogroup, καταπάτησαν για ακόμη μια φορά τη δημοκρατία στην Ευρώπη. Πρώτα εκβίασαν την δημοκρατικά εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση για μήνες, τώρα απορρίπτουν την δυνατότητα του ελληνικού λαού να αποφασίσει ο ίδιος για την πρόταση του Eurogroup», αναφέρει.

«Δεν θα ήταν πρόβλημα αν οι υπουργοί οικονομικών επέκτειναν το πρόγραμμα για λίγες ακόμη ημέρες. Αλλά δεν θέλησαν να δώσουν στον ελληνικό λαό αυτή την ελευθερία. Προτιμούν να δουν την μοναδική αριστερή κυβέρνηση στην Ε.Ε. να αποτυγχάνει, και γι’ αυτό βάζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε κίνδυνο. Τώρα οι αρχηγοί της Ε.Ε. πρέπει να βρουν μια λύση της τελευταίας στιγμής. Το μέλλον της Ευρώπης είναι στα χέρια τους».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here