Γήπεδο ΑΕΚ: Με φωτογραφική τροπολογία παρακάπτουν το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας

Με «φωτογραφική» τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες, τροποποιείται ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ν. 4067/2012) και μεταβιβάζεται στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η αρμοδιότητα έγκρισης των μελετών (κυκλοφοριακών, τεχνικών, υψομετρικών, υποστηρικτικών) οι οποίες απαιτούνται για τις οικοδομικές άδειες για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων που πληρούν δύο προϋποθέσεις: α) να έχουν χωρητικότητα άνω των 15.000 θεατών, β) για την κατασκευή ή τη λειτουργία τους απαιτούνται διανοίξεις ή διαμορφώσεις οδών και λοιπά συνοδά έργα.

Οπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση: «Επιτυγχάνεται επίσπευση των διοικητικών διαδικασιών» εφόσον οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών είναι αυτές που εγκρίνουν τη μελέτη διαμόρφωσης οδών και πλέον θα εγκρίνουν και την υψομετρική μελέτη.

Για το θέμα με τις υψομετρικές μελέτες, που αποτελούσε την τελευταία εκκρεμότητα για την έκδοση της οικοδομικής άδειας, ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας δεν είχε λάβει καμία εγκεκριμένη μελέτη προκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση, με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί ως υπαίτιος για την καθυστέρηση.

Με το τρόπο, όπως όλα δείχνουν, ανοίγει ο ρόμος για την έγκριση των μελετών που θα επιτρέψουν την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στο άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας.

Οπαδοί της ΑΕΚ, θεωρώντας ως υπεύθυνο τον Δήμο για τη καθυστέρηση, προέβαινε το τελευατίο διάστημα σε συνεχείς, σχεδόν καθημερινές πράξεις διαμαρτυρίας εναντίον του, ξεπερνώντας σε πολλές φορές τα όρια.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here