Γιούνκερ: Ζήτω η ευρωπαϊκή Ελλάδα, ζήτω η ελληνική Ευρώπη-Νέα εποχή για τη χώρα-Να επιστραφούν οι Ελληνες στρατιωτικοί από τη Τουρκία

Μήνυμα ότι στην Ελλάδα του αύριο θα πρέπει να αρθούν οι παθογένειες του παρελθόντος και ότι οι αλλαγές που γίνονται αφορούν το μέλλον των παιδιών της χώρας, έστειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,  μιλώντας από το βήμα της ελληνικής Βουλής.  Ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους να ολοκληρώσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ενώ επανέλαβε το αίτημα για επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε επίσης  ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει μόνη στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

«Η Ελλάδα είναι μεγάλο έθνος, στο οποίο οι Ευρωπαίοι χρωστάμε πολλά. Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πυλώνες της σταθερότητας στα Βαλκάνια» τόνισε και πρόσθεσε: «αυτό που τώρα δομείται είναι η προπαρασκευή για το μέλλον  των παιδιών σας. Αν δεν γίνει σήμερα θα γίνει με ακόμα πιο δύσκολο τρόπο από τα παιδιά σας». «Συνεχίστε την προσπάθεια μην αφήσετε τις θυσίες να πάνε χαμένες», συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι «τον ερχόμενο Αύγουστο ξεκινάει μία νέα εποχή για την Ελλάδα», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτιά της χώρας ως προς την αξιοποίηση του προγράμματος Γιούνκερ.

Ανατρέχοντας στα οχτώ χρόνια της κρίσης είπε ότι στη διάρκειά τους η φιλία του προς την Ελλάδα δεν είχε όμοιό της παρά μόνο τον θυμό του κατά εκείνων που κατέκριναν την χώρα.

«Δεν έχουμε να δώσουμε μαθήματα στην Ελλάδα, δεν έχει να λάβει μαθήματα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Ναι έτυχε μίας μεγάλης βοήθειας αλλά κατέδειξε και την προσήλωσή της στα προγράμματα και δρομολόγησε οδυνηρές μεταρρυθμίσεις» διεμήνυσε.

Ο κ. Γιούνκερ πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here