Γιούνκερ σε Παυλόπουλο: Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου-Δεν διανοήθηκα στιγμή ότι θα έφευγε από το ευρώ

Με θερμά λόγια μίλησε για την Ελλάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως την χώρα και συναντήθηκε το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο  Προεδρικό Μέγαρο: «Είναι δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα. Ακόμη και τις πιο δύσκολες στιγμές για τη χώρα παρέμεινα πιστός στον ελληνικό λαό. Δεν είναι για μένα μια ουδέτερη χώρα. Εδώ γεννήθηκε η ιδέα της Δημοκρατίας. Εδώ εξελίχθηκε η ευρωπαϊκή σκέψη».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι «ούτε μια στιγμή δεν διαννοήθηκα ότι θα έφευγε η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ. Αυτή ήταν η στάση μου και ως προέδρου του Eurogroup και της Κομισιόν. Και ο φίλος μου Δ. Αβραμόπουλος είναι μάρτυρας ότι κάθε φορά που χρειάστηκε να υπερασπιστώ την Ελλάδα το έκανα».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στηρίζει την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναγνωρίζει την καθοριστική συμβολή σας για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, και μάλιστα μέσα από μία πολύ κρίσιμη συγκυρία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο. Παρών στη συνάντηση, και ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Κομισιόν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ στη μία το μεσημέρι θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής. Το απόγευμα, στις 17:30, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here