Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι στον πυρήνα του ευρώ-Ο ελληνικός λαός ξεκινά νέο κεφάλαιο στη μακραίωνη ιστορία του

«Αγωνίστηκα για να παραμείνει η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης. Καθώς ο ελληνικός λαός ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στη μακραίωνη ιστορία του, θα βρίσκει πάντοτε σε μένα έναν σύμμαχο, εταίρο και φίλο».

Αυτό τονίζει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

«Η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς ένα τριετές πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), με εξασφαλισμένη τη θέση της στον πυρήνα της ζώνης του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ανακοίνωσή της για την επίσημη έξοδο από τα μνημόνια.

Υπογραμμίζει δε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος «αποτελεί απόδειξη των προσπαθειών του ελληνικού λαού, της προσήλωσης της χώρας στις μεταρρυθμίσεις, καθώς και της αλληλεγγύης των Ευρωπαίων εταίρων της».

Για μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας ότι «ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι απέδειξαν την αλληλεγγύη τους, ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις με αξιοσημείωτο θάρρος και αποφασιστικότητα».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here