Γιούνκερ για Brexit: Η καλύτερη δυνατή συμφωνία-Μπαρνιέ: Ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Η συμφωνία για το Brexit που καλούνται να εγκρίνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι «η καλύτερη δυνατή», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να επικυρωθεί η συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα επικυρώσει το σχέδιο.

«Εγώ θα ψήφιζα ναι, γιατί αυτή είναι η καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία» είπε, εκφράζοντας πάντως τη λύπη του για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση. «Είμαι λυπημένος που βλέπω το Ηνωμένο Βασίλειο να φεύγει, γιατί δεν είναι αμελητέα χώρα για την Ε.Ε.. Είναι μια στιγμή βαθιάς λύπης. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να είναι ένα ομαλό διαζύγιο. Αλλά δεν υπάρχουν ομαλά διαζύγια» σημείωσε.

Διαμήνυσε παράλληλα ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να αλλάξει τις θεμελιώδεις θέσεις της. «Πιστεύω ότι το βρετανικό κοινοβούλιο, επειδή είναι σοφό, θα επικυρώσει αυτή τη συμφωνία» ανέφερε.

Μπαρνιέ: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους

Είναι ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ,

«Δουλέψαμε όλον αυτόν τον καιρό για να επιτύχουμε μια συμφωνία για την συντεταγμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Δουλέψαμε μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο και ποτέ κατά του» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Όπως επισήμανε, αυτή η συμφωνία είναι το απαραίτητο βήμα για να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη με το Ηνωμένο Βασίλειο «για να χτίσουμε το μέλλον». «Παραμένουμε σύμμαχοι, εταίροι και φίλοι» πρόσθεσε ο κ. Μπαρνιέ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here