Γιωτόπουλος: Απεργία πείνας αν δεν μεταφερθώ στις φυλακές Κορυδαλλού

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Με απεργία πείνας απειλεί ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος διεκδικώντας την μεταγωγή του από τις φυλακές του Δομοκού στον Κορυδαλλό.

Ο καταδικασμένος ως αρχηγός της  17Ν υποστηρίζει ότι ο Δομοκός δεν παρέχει καμία ασφάλεια και ότι από το 2004 έχει δεχθεί 10 βίαιες επιθέσεις από κρατουμένους  επειδή ήταν ο μόνος που είχε καταγγείλει τη δίκη. Με επιστολή του στην εφημερίδα «Εθνος» κάνει λόγο για επιχείρηση εξόντωσής του.

Η δήλωση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου:

«Εάν μέχρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου δεν με έχουν μεταφέρει στις φυλακές Κορυδαλλού και στη θέση Β του παραρτήματος όπου βρισκόμουνα πριν με φέρουν στον Δομοκό, και όπου υπάρχει απόλυτη ασφάλεια, αρχίζω απεργία πείνας από την επομένη, Σάββατο 15 Αυγούστου. Με ένα και μόνο αίτημα: να μεταφερθώ εκεί. Καταφεύγω σ’ αυτό το ύστατο μέσο, αφού δεν έχω πια άλλη επιλογή.

Εδώ και τέσσερις περίπου μήνες που καταργήθηκε η φυλακή Γ τύπου το υπουργείο με εμπαίζει. Από τις 25 Μαΐου αρνούμαι να μπω στο κελί μου το μεσημέρι ως πράξη αντίστασης στη μη εφαρμογή του νόμου. Παρότι έχω κάνει αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό, στις 14 Μαΐου, που έχει εγκριθεί. Παρότι μου υποσχέθηκαν ότι θα με μεταφέρουν αμέσως μετά τη μεταγωγή του Τζωρτζάτου στις 30 Ιούνη. Συνεχίζουν να με κρατούν στη φυλακή Δομοκού όπου δεν υπάρχει καμία ασφάλεια. Και όπου καθημερινά έρχονται στην πτέρυγα άγνωστοι κρατούμενοι από άλλες φυλακές.

Από το 2004 τόσο ο Τζωρτζάτος όσο και εγώ έχουμε δεχτεί μέσα στη φυλακή πάνω από 10 βίαιες επιθέσεις από κρατούμενους, τους οποίους καθοδηγούν πάντα οι ίδιοι κύκλοι. Επιδιώκοντας να μας φιμώσουν να μας κλείσουν το στόμα. Γιατί είμαστε οι μόνοι που αμφισβητήσαμε και καταγγείλαμε τη Δίκη. Που αποκαλύψαμε ότι δεν ήταν δίκαιη, ότι η απόφαση ήταν υπαγορευμένη, ειλημμένη ανεξάρτητα από την ακροαματική διαδικασία. Φαίνεται όμως ότι δεν τους φτάνει η άδικη καταδίκη μας και η πολύχρονη φυλάκισή μας, τώρα επιχειρούν και να μας εξοντώσουν, να μας εξαφανίσουν.

Ρωτάω και ζητάω επίσημη απάντηση. Πώς είναι δυνατόν οι πέντε τελευταίες κυβερνήσεις, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Παπαδήμου, και οι δυο του Σαμαρά, να θεωρούν ότι υπάρχει ασφάλεια στη θέση Β όπου βρισκόμασταν από το 2009 μέχρι το 2015 και η σημερινή κυβέρνηση να θεωρεί ότι δεν υπάρχει; Πώς είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι στη θέση Β υπάρχει κίνδυνος να δραπετεύσουμε, ενώ ταυτόχρονα μας υπόσχονται ότι θα μας πάνε στην πτέρυγα της ΚΑΥΦ όπου τα μέτρα είναι χαλαρά και όπου υπάρχει καθεστώς ημι-ελευθερίας; Μας εμπαίζουν; Ή μήπως τους εμπαίζουν;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here