Γιορτάζοντας τη Διεθνή Ημέρα κατά του ρατσισμού στη (κυρίαρχη) δημοκρατία της (ελεύθερης) Κύπρου

21 Μαρτίου 2020, εξήντα εννέα άνθρωποι πρόσφυγες από τη Συρία, σε ένα πλοιάριο.

Η λιμενική αστυνομία της κυρίαρχης δημοκρατίας της ελεύθερης Κύπρου (τη λένε στομφωδώς έτσι οι ιθαγενείς και κάτι το πάρα πολύ σπουδαίο νομίζουν πως λένε) τα διωξε κακήν κακώς κάπου έξω από το ελεύθερο Κάβο Γκρέκο όταν το πλοιάριό τους ζήτησε να πιάσει ακτή.

Όξω ξένοι, που μου θέλετε να μπείτε και μέσα, εδώ είναι η ελεύθερη Κύπρος!

 

Είπαν ψέματα – όταν ρωτήθηκαν – οι της λιμενικής αστυνομίας της κυρίαρχης δημοκρατίας της ελεύθερης Κύπρου πως αν μη τι άλλο τους έδωσαν τρόφιμα. Τίποτε δεν τους έδωσαν, ούτε καν νερό.

Αυτό που έκαναν ήταν να στρέψουν τα όπλα πάνω τους, να πετάξουν στη θάλασσα τα κινητά τους τηλέφωνα και να υποχρεώσουν το πλοιάριό τους να αλλάξει κατεύθυνση και να πάει πίσω από εκεί που ήρθε. Τα παιδιά αρρώστησαν από το κρύο και έκαμαν εμετό…

Λίγη ώρα μετά το πλοιάριο αναποδογυρίστηκε από την κακοκαιρία, και στα όρια πια της εξάντλησης οι άνθρωποι – ναυαγοί έκαναν το μόνο που τους απέμενε να κάνουν.

Μη μπορώντας να κολυμπήσουν προς τις ακτές της κυρίαρχης δημοκρατίας της ελεύθερης Κύπρου όπως αρέσει στους ιθαγενείς να τη λένε νομίζοντας πως κάτι το πάρα πολύ σπουδαίο λένε, κολύμπησαν μέχρι τις ακτές της ψευδούς δημοκρατίας της κατεχόμενης Κύπρου (ψευδοκράτους με μια λέξη) μπας και τα καταφέρουν να επιβιώσουν.

Τι έκαναν οι ψευδοπολίτες της ψευδούς δημοκρατίας της κατεχόμενης Κύπρου; Τους παρέλαβαν, τους μετέφεραν σε έναν κλειστό χώρο (γήπεδο), τους δώσανε φαγητό και νερό και άρχισαν να τους εξετάζουν – ως όφειλαν, με βάση τα έκτακτα πρωτόκολλα της παρούσης έκτακτης περιόδου – για κορωνοϊό.

Σήμερα 21η Μαρτίου διεθνή ημέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση του ρατσισμού σε όλο τον λεγόμενο ελεύθερο δημοκρατικό κόσμο, οι (ιθύνοντες) της κυρίαρχης δημοκρατίας της ελεύθερης Κύπρου – όπως τη λένε στομφωδώς οι ιθαγενείς και κάτι το πάρα πολύ σπουδαίο νομίζουν πως λένε – δεν έχει νόημα να κάνουν την οποιαδήποτε ειδική μνεία. Όχι, προς θεού, λόγω της παρούσης έκτακτης περιόδου (κάτω ο κορωνοϊός, ο αόρατος εχθρός) αλλά επειδή μιλούν αντί αυτών με τον πλέον επιθετικό τρόπο – έναντι των ορατών κατατρεγμένων ανθρώπων που προσφεύγουν στη κυρίαρχη δημοκρατία τους – τα έργα τους.

*Η πρώτη-πρώτη φωτογραφία ενός εκ των μικρών παιδιών στη βάρκα που ζήτησε να πιάσει ακτή στη κυρίαρχη δημοκρατία της ελεύθερης Κύπρου, όπως οι ιθαγενείς της τη λένε στομφωδώς νομίζοντας πως κάτι πολύ σπουδαίο λένε – έχει αλιευτεί από το προφίλ στα μέσα κοινωνικής εκλεκτής Κύπριας νομικού μια ζωή ενεργώς παρούσας στην υπεράσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων που by the book ορίζουν την ελευθερία υπό συνθήκη δημοκρατίας Κορίνας Δημητρίου – έχει επιλεγεί εκ μέρους μας να είναι η πρώτη-πρώτη της ανάρτησής μας διότι εικονογραφεί με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο (κοιτάξτε βαθιά μέσα στο βλέμμα του μικρού παιδιού) ποιά είναι η βαθύτερη απειλή για όσους κι όσες θέλουν ψευδώς να αντιλαμβάνονται και κοινωνούν τη δημοκρατία ως κυριαρχικά »δική τους». Για όλους κι όλες αυτούς κι αυτές – τους φασίστες και εν δυνάμει φασίστες – η βαθύτερη απειλή είναι η αλήθεια, η πεντακάθαρη (απαλλαγμένη από κάθε άλλοθι) αλήθεια…

Αντώνης Σκορδίλης

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here