Απειλεί ο Γιλντιρίμ: Η διακοπή σχέσεων Ε.Ε-Τουρκίας,θα πλημμυρίσει τα κράτη–μέλη με κύματα μεταναστών

O πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, προειδοποίησε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι χωρίς την βοήθεια της Άγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρίσει» με κύματα μεταναστών, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ε.Ε, θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για την Γηραιά Ήπειρο από ό,τι στην Τουρκία.

Σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί».

«Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Nωρίτερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του παγώματος των συνομιλιών με την Τουρκία, εξαιτίας της αντίδρασης της τουρκικής κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here