Γιατροί, εργαζόμενοι και νοσηλευτές του νοσοκομείου Δράμας απαντούν στον Κικίλια: Οι πολίτες δεν φταίνε σε τίποτα-Ανακαλέστε τα προσβλητικά σας ψέματα σας, ενισχύστε το νοσοκομείο

 

 

Την απάντησή τους στην τοποθέτηση του υπουργού Υγείας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Δράμα δίνουν ο Σύλλογος Ιατρών Νοσοκομείου Δράμας, το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Δράμας και το Σωματείο Νοσηλευτών. Συγκεκριμένα χαρακτηρίζουν τη δήλωση του υπουργού «Το νοσοκομείο Δράμας δεν έχει πρόβλημα, η πόλη της Δράμας έχει πρόβλημα», ατυχέστατη και προκλητικότατη και συνεχίζουν: «… προσέβαλλε τόσο τους πολίτες της Δράμας όσο και τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, τους οποίους ουσιαστικά αποκάλεσε ψεύτες , ζητάμε δημόσια την άμεση ανάκληση αυτής της προσβλητικής δήλωσης από τον κ. Υπουργό.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό τη στιγμή που η Δράμα πλήγηκε τόσο βαριά από την πανδημία χάνοντας μέχρι στιγμής 70 συνανθρώπους μας στο νοσοκομείο Δράμας ( και άλλους 15 περίπου σε γειτονικά νοσοκομεία) ο υπουργός Υγείας να μεταθέτει στις ευθύνες της πολιτείας στους πολίτες και να απαξιώνει την υπερπροσπάθεια, που κάνει το λιγοστό προσωπικό που έχει παραμείνει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δραμινό λαό.

Ως απόδειξη της αναγνώρισης του τραγικού ψέματος που είπε και αντί συγνώμης προς τους Δραμινούς ζητάμε:

να προκηρύξει ΣΗΜΕΡΑ τις 50 κενές οργανικές θέσεις γιατρών , που υπάρχουν στο νοσοκομείο Δράμας

να μονιμοποιήσει ΤΩΡΑ τους 14 επικουρικούς γιατρούς

να μονιμοποιήσει ΤΩΡΑ τους 68 νοσηλευτές , που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις εργασίας

να προσλάβει ΣΗΜΕΡΑ 80 νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό , όσους δηλαδή απέχουν από την εργασία τους γιατί νοσούν με κορονοϊό, μέσω της λίστας επικουρικού προσωπικού.

Κ. Κικίλια, δείτε επιτέλους την πραγματικά τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας και το νοσοκομείο Δράμας και δώστε επείγουσες λύσεις ΤΩΡΑ.

Οι πολίτες δεν φταίνε σε τίποτα, είναι τα θύματα της τραγικής ανεπάρκειας όλων όσων κυβέρνησαν αυτή τη χώρα.

Οι εργαζόμενοι δεν ψεύδονται , είναι οι μόνοι που με κραυγές αγωνίας λένε την αλήθεια.

Αν θέλετε να δείτε ποιος ψεύδεται, κοιταχτείτε απλά στον καθρέφτη σας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ , η πρόεδρος Κιόρτεβε Παρθένα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΔ , ο πρόεδρος Παπαδόπουλος Γιάννης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ , ο πρόεδρος Σιρλαντζής Ιάκωβος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here