Οι γιατροί διέγνωσαν κολίτιδα αλλά ο 63χρονος πέθαινε απο περιτονίτιδα

Οικογένεια συνταξιούχου καταγγέλλει ότι στο  νοσοκομείο  Αγρινίου πριν από μερικές μέρες συγγενής τους διαγνώσθηκε με απλή κολίτιδα που αποδείχθηκε όμως οξεία σκωληοειδίτιδα  και αργότερα ο άτυχος άνδρας πέθανε απο επιπλοκές περιτονιτιδας  (σηψαιμία)

Οι συγγενείς του νεκρου είπαν ότι ο άνδρς παρυσίασε τα πρώτα συμπτώματα στις 9 Αυγούστου και διακομισθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου με έντονους πόνους στην κοιλιά

Εκεί  διαγνώσθηκε με κολικό εντέρου. Παρά την αγωγή που του χορηγήθηκε για το σπίτι, εκείνος συνέχιζε να πονά, οπότε ξαναπήγε στο ίδιο νοσοκομείο στις 10  Αυγούστου. Όπως αναφέρουν τα παιδιά του, του  έγινε υπέρηχος που δεν έδειξε κάτι  ανησυχητικό οπότε του χορηγήθηκαν καθαρτικό και υπόθετα, και  παυσίπονες ενέσεις.

Δυο μέρες μετά, την Κυριακή 13 Αυγούστου, η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Με αφόρητους πόνους και οίδημα (πρήξιμο) μετέβη για τέταρτη φορά στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου έπειτα από αξονική τομογραφία, οι γιατροί είπαν ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Δεν υπήρχε όμως στο νοσοκομείο διαθέσιμη κλίνη στη Μονάδα Εντατικής οπότε οι συγγενείς του έκριναν σκοπιμο να τον μεταφέρουν άμεσα στην Πάτρα με δικό τους μέσο.

Οι συγγενείς με τον ασθενή σε άσχημη κατάσταση έφτασαν  στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας το βράδυ της 13ης Αυγούστου και έγινε αμέσως απέμβαση, αλλά οι χειρουργοι τους ενημερωσαν ότι η κατάστασή ήταν κρισιμη γιατί βρέθηκε πύον και κόπρανα στην κοιλιά και διαπιστώθηκε σηψαιμία.

Στις 24 του Αυγούστου η κατάσταση του στη ΜΕΘ παρουσίασε επιδείνωση και τελικά ο συνταξιούχος έχασε τη μάχη στις 30 Αυγούστου.

Στο agriniopress.gr ο διοικητής των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Μιχάλης, είπε:

«Είναι λυπηρό αν τα δεδομένα αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Προσωπικά λυπάμαι για την εξέλιξη που περιγράφεται και θα ελέγξω τα στοιχεία, αν και σε εμάς δεν έγινε καμία αναφορά. Προσωπικά  δεν έχω γνώση των δεδομένων, θα ζητήσω άμεσα ενημέρωση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here