Γιατί πήγε ο αμερικανός πρέσβυς στη Δούρου

Με την περιφερειάρχη Αττικής Ρενα Δούρου συναντήθηκε ο αμερικανός πρέσβυς Τζέφρεϋ Πάιατ.

Κάποια μέσα <<ήθελαν>> τον πρέσβυ να ρωτάει…  για τον ιό του Δυτικού Νείλου και το προέβαλαν μάλιστα το υποτιθέμενο γεγονός ως θετικο, λες και είναι ευάρεστο σε μερικους να μας αντιμετωπίζουν οι ξένοι ως προτεκτοράτο.

Η συνάντηση όμως (ακόμα κι αν συζητήθηκαν παρεμπιπτόντως δέκα διαφορετικά  θέματα εκτός ατζέντας, μεταξύ των οποίων βεβαίως και το ζήτημα νοσημάτων που απειλούν και ξένους υπηκόους αφού ζουν στην Ελλάδα) ειχε προγραμματιστεί για

* την προσφορά του ελληνισμού της διασποράς για τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική

* τη συμβολή του Κέντρου Logistics, που αποτελεί μια αναγνωρισμένη από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλή πρακτική, στην οργάνωση της αλληλεγγύης για τους πληγέντες στην Ανατολική Αττική.

*τη συνεργασία  με την πολιτεία της Καλιφόρνια για ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Αμερικής και των Ελληνικών Αρχών. Θα υπάρξει μεγάλη συνεργασία με τους Έλληνες της διασποράς και ειδικότερα τους AΧΕΠΑΝΣ.

*την αναβάθμιση κοινών πρωτοβουλιών ενόψει ΔΕΘ, όπου φέτος τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ

*την  περαιτέρω συνεργασίας σε σχέση με τη νέα επιχειρηματικότητα και τις ομαδοποιημένες επιχειρήσεις (clusters)

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης. Τον Πρέσβη Τζ. Πάιατ συνόδευαν η Σύμβουλος Πολιτικών Υποθέσεων, Έιμι Κάρλον και ο Σύμβουλος Οικονομικών Υποθέσεων, Τσιπ Λάιτινεν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here