Αρχική Pressroom Κοινωνία Γιατί κατηγορείται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που συνελήφθη για τη «μαφία των φυλακών»-Ενταλμα...

Γιατί κατηγορείται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που συνελήφθη για τη «μαφία των φυλακών»-Ενταλμα και για άλλο δικηγόρο

Για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και για «απόπειρα εκβίασης» κατηγορούνται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που συνελήφθη το απόγευμα αλλά και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο δεύτερος δικηγόρος για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος κρίθηκε από τον ανακριτή ως ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων, γι αυτό και προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Το ίδιο ισχύει και για τον δεύτερο δικηγόρο, Θεόδωρο Παναγόπουλο, που αναζητείται με ένταλμα σύλληψης και συμμετείχε μαζί τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο στην υπεράσπιση του Γιώργου Αντωνόπουλου, που είναι πλέον στην φυλακή ως μέλος της «μαφίας του Κορυδαλλού».

Λυκουρέζος: Ράκος ψυχολογικά μετά την σύλληψή του – «Στήριγμα» η κόρη του Μαρία Ελένη

Λυκουρέζος: Ράκος ψυχολογικά μετά την σύλληψή του – «Στήριγμα» η κόρη του Μαρία Ελένη
Intime News (αρχείο)

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβιασμού, σε σχέση με την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, κατηγορείται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης (18.4.2019), σοκάροντας το πανελλήνιο.

Ο διακεκριμένος ποινικολόγος φέρεται – μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του – να ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος (επίσης συλληφθείς για την υπόθεση) ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Στο πλευρό του πατέρα της, Αλέξανδρου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η είδηση της σύλληψης, η κόρη του Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου (φωτογραφία αρχείου – κάτω), ενώ ο ίδιος ο διαπρεπής νομικός φέρεται να είναι ράκος ψυχολογικά.

Λυκουρέζος: Το χρονικό της σύλληψης

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι τον προσέγγισαν την ώρα που έβγαινε από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ζητώντας του να τους ακολουθήσει. Τον ενημέρωσαν ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.

Στη συνέχεια, ο κ. Λυκουρέζος μεταφέρθηκε στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, από όπου αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Λυκουρέζος: Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – όπως και ακόμα ένας δικηγόρος – αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, και γι’ αυτό εκδόθηκαν και τα εντάλματα. Ο εφέτης ανακριτής προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια καθώς κρίθηκε ότι οι δύο δικηγόροι είναι ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ο έτερος δικηγόρος φαίνεται να επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές και να τους ενημέρωσε πως βρίσκεται σε πόλη της Ηπείρου για δικαστήριο, και πως θα παρουσιαστεί στην αντιτρομοκρατική μόλις επιστρέψει στην Αθήνα.

Λυκουρέζος – Διάλογοι που «καίνε»

Σύμφωνα με το Open, ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής, κατέγραψε το εξής απόσπασμα από διάλογο που είχε ο «εγκέφαλος» της «μαφίας των φυλακών» με έναν άλλο κατηγορούμενο:

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».

Σε ακόμα έναν διάλογο γίνεται κι άλλη αναφορά στον γνωστό ποινικολόγο:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;».

Αυτό προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του τότε νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Αναδρομή στην υπόθεση

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μαζί με τον έτερο δικηγόρο, είχαν αναλάβει την υπεράσπιση του 65χρονου συναδέλφου τους, του Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε προ ημερών για την ίδια υπόθεση. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο άλλος δικηγόρος είχαν κατονομαστεί από τον Αριστείδη Φλώρο, έγκλειστο των φυλακών για το σκάνδαλο Hellas Power – Energa, στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου από τη συμμορία του φερόμενου ως αρχηγού της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού».

Τι απαντά ο δικηγόρος Λυκουρέζου για τη σύλληψη!

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, εξέφρασε την ελπίδα, η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου να μην είναι αποτέλεσμα οποιαδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας.

Όπως είπε, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής. “Τον φέρουν ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, αργά το θυμήθηκαν κάποιοι”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, αλλά και τον Παναγόπουλο, ενέπλεξε από την πρώτη κιόλας κατάθεση του στην ΓΑΔΑ αλλά και αργότερα στον εφέτη -εδικό ανακριτή, ο καταδικασμένος πρωτοδίκως για το σκάνδαλο της Energa, επιχειρηματίας Άρης Φλώρος.

Οι δύο καταθέσεις έχουν δοθεί με αφορμή τη διερεύνηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πού ήταν δικηγόρος του Άρη Φλώρου.

Στις καταθέσεις του αυτές για τη δολοφονία του συνηγόρου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο δικηγορικό του γραφείο, ο Φλώρος είχε υποστηρίξει ότι ο Αλ. Λυκουρέζος και ο έτερος συνήγορος εμπλέκονται σε εκβιασμό που του έγινε, προκειμένου να αλλάξουν τς καταθέσεις τους στο εφετείο οι αλβανοί κακοποιοί που τον είχαν «δώσει» ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου. Είχαν δηλαδή υποστηρίξει ότι ο Άρης Φλώρος είχε δώσει την εντολή.

Ο Γ. Αντωνόπουλος είχε αντιδικήσει με τον Άρη Φλώρο όταν ήταν δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ και διαχειριζόταν τα συμφέροντα του δημοσίου σε σχέση με το σκάνδαλο της Energa.

O Φλώρος λοιπόν όταν δολοφονήθηκε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος επειδή -εκπροσωπώντας τον – αρνήθηκε να ενδώσει στους εκβιασμούς των αλβανών, κατέθεσε ότι τόσο ο Αλ.Λυκουρέζος όσο και ο άλλος δικηγόρος , που εκπροσωπούσαν τότε τον Γ.Αντωνόπουλο ήταν αυτοί που είχαν μπει μπροστά και ζητούσαν ένα αστρονομικό ποσόν ώστε να συμβάλλουν από την πλευρά τους στο να κλείσει η σε βάρος του υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας για την οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών.

Η πρώτη κατάθεση Φλώρου

Ολόκληρη η πρώτη κατάθεση του Άρη Φλώρου, όπου σε αυτήν δεν αναφέρει ονομαστικά τους δύο δικηγόρους, καθώς όπως είχε πει φοβόταν για την ζωή του:

«Τον Σεπτέμβρη του 2016 διάβασα ένα άρθρο εφημερίδας που με κατονόμαζε ως ηθικό αυτουργό σε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όταν το διάβασα εξοργίστηκα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι κάποιος είχε μπλέξει χωρίς λόγο το όνομά μου σε κάτι τέτοιο. Αμέσως πήγα στον Μιχάλη, του έδειξα το άρθρο και του ζήτησα να με εκπροσωπήσει σε αυτήν την υπόθεση.

Η υπόθεση αφορούσε την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου Γεώργιου, που είχε γίνει το 2014. Για αυτήν κι άλλες υποθέσεις ποινικού αντικειμένου είχαν κατηγορηθεί δύο Αλβανοί.

Αυτοί οι δύο, μετά από μία συνάντηση που είχαν με τον Αντωνόπουλο στις φυλακές στα Χανιά, ισχυρίστηκαν ότι είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί μου και πως εγώ τους έδωσα την εντολή να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Για να μη σας παιδεύω με λεπτομέρειες, εν ολίγοις, ο Μιχάλης δέχθηκε να με υπερασπιστεί παρόλο που εκείνος δεν αναλάμβανε συχνά ποινικές υποθέσεις. Το έκανε κυρίως εξαιτίας της προσωπικής μας φιλίας, αλλά και επειδή γνώριζε πολύ καλά τι άτομο είμαι και πως δεν υπήρχε καμία περίπτωση να ευσταθούν οι σε βάρος μου κατηγορίες. Όπως σας είπα ήδη, τον Φλεβάρη του 2017 εγώ ξαναμπήκα στη φυλακή. Κάποια στιγμή λοιπόν, τον Μάι του 2017, έτυχε να έρθει για να συναντήσει έναν πελάτη του εδώ στον Κορυδαλλό ο ένας από τους συνηγόρους του Αντωνόπουλου.

Ξέχασα να σας πω ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση, δηλαδή της σε βάρος του απόπειρας ανθρωποκτονίας, ο Αντωνόπουλος είχε διορίσει δύο πολύ γνωστούς δικηγόρους, τον Π.Θ. και τον Λ.Α. Δεν θέλω να σας τους κατονομάσω επακριβώς γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου. Όπως και να έχει, αυτός ο δικηγόρος, ο Π. Θ. μου είπε ότι είναι πολύ φίλος με τον Αντωνόπουλο και πως ο ίδιος ο Αντωνόπουλος θέλει να λήξουμε το θέμα που έχει προκύψει διότι είναι πολύ κρίμα. Αυτές ήταν οι κουβέντες του. Συνέχισε λέγοντας μου ότι πίστευε πως αν δεχόμουν να καλύψω τα έξοδα που είχαν προκύψει για τον Αντωνόπουλο και αφορούσαν σε έξοδα που είχε κάνει για τον προσωπική του ασφάλεια, εκείνος, ο Αντωνόπουλος δηλαδή, θα υπαναχωρούσε από την αρχική του δήλωση, ότι δηλαδή εγώ ήμουν ο ηθικός αυτουργός της σε βάρος του απόπειρας.

Εγώ του εξήγησα ότι δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση αυτή και πως δεν μπορούσα να δεχθώ να αναλάβω έξοδα για κάτι που δεν είχα κάνει. Το ποσό αυτό ήταν της τάξεως των 1.500 ευρώ κάθε μήνα για δύο έτη. Η κουβέντα μας έληξε εκεί και το μόνο που ζήτησα εγώ από τον Π.Θ. ήταν να μιλήσει, αν θέλει με τον Αντωνόπουλο, να του εξηγήσει ότι εγώ δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεσή του και να μας φέρει σε επαφή ώστε να του εξηγήσω και ο ίδιος όλα όσα του είπα. Αρχές του επόμενου μήνα, δηλαδή τον Ιούνιο του 2017, έλαβα ένα μήνυμα εδώ μέσα στη φυλακή. Όταν λέω ότι έλαβα μήνυμα εννοώ ότι ήρθαν κάποια άτομα, φυλακισμένοι και μου μετέφεραν απειλητικό μήνυμα…

…Το μήνυμα αυτό έλεγε πως αν τους δώσω πέντε εκατομμύρια ευρώ, θα έπαιρναν πίσω τις καταθέσεις τους, διαφορετικά θα έκαναν κακό σε μένα και θα σκότωναν την οικογένειά μου. Επειδή με ρωτάτε, σας λέω ότι δεν θέλω να κατονομάσω τα άτομα που με μετέφεραν το μήνυμα που μόλις σας είπα, αλλά μπορώ να σας πω ότι αυτοί ήταν Αλβανοί.

Αυτοί που παραμύθιασαν ότι δήθεν εγώ τους είχα δώσει εντολή να τον σκοτώσουν και εκείνος εντελώς αθώα τους πίστεψε. Όλα όσα σας είπα σε σχέση με την υπόθεση Αντωνόπουλου τα έχω καταθέσει στον αρμόδιο ανακριτή που επιλήφθηκε στην υπόθεση. Στα πλαίσια της υπεράσπισής μου, ο Ζαφειρόπουλος ήρθε σε επαφή με τον Αντωνόπουλο και τους δύο δικηγόρους του που σας είπα. Στην πρώτη τους συνάντηση, που έγινε κάπου μέσα στον Ιούνιο, ο Αντωνόπουλος είπε στον Ζαφειρόπουλο ότι από τότε και στο εξής, για όσα έχουν να κάνουν με την υπόθεσή του θα μιλάει απευθείας με τους δικηγόρους του Λ.Α. και του Π.Θ. Ακολούθησαν και άλλες συναντήσεις του Μιχάλη με τον Λ.Α. και τον Π.Θ.

Στην επόμενη από αυτή που μόλις σας περιέγραψα, ο Λ.Α. είπε χαρακτηριστικά στον Μιχάλη, όπως μου τα μετέφερε ο Μιχάλης, «ο Αντωνόπουλος δεν θέλει να καταδικαστεί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμε οι Αλβανοί να υποχωρήσουν». Ο Μιχάλης μου το μετέφερε αυτό και πραγματικά έμεινα άναυδος. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δικηγόροι τέτοιου βεληνεκούς και αναγνωρισιμότητας θα είχαν τέτοιους ανήθικους τρόπους συναλλαγής. Ο Μιχάλης είχε εκπλαγεί και αυτός με την πρόδηλη αυτή δήλωση.

Εγώ του πρότεινα να τους μαγνητοφωνήσει με νόμιμο τρόπο στην επόμενή τους συνάντηση, όμως εκείνος μου είπε πως κάτι τέτοιο θα εξέθετε τον ίδιο στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε. Καταλαβαίνοντας τον προβληματισμό του και γνωρίζοντας το επαγγελματικό κύρος των δύο αυτών δικηγόρων, δεν πίεσα περισσότερο τον Μιχάλη. Έχοντας εκπλαγεί με την εξέλιξη της υπόθεσης, ενημέρωσα για όσα είχαν συμβεί και όσα είχαν ειπωθεί τους δικηγόρουε μου στην υπόθεση ENERGA δηλαδή τον Δημακόπουλο και τον Αργυρόπουλο. Και εκείνοι μόλις τα άκουσαν, σάστισαν. Σε μια από τις επόμενες συναντήσεις του Μιχάλη με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου, όπως χαρακτηριστικά μου είπε ο Μιχάλης, ο Λ.Α. του είπε «τους Αλβανούς εμείς τους ελέγχουμε», ενώ τελικά σταδιακά έριξαν τις απαιτήσεις τους αρχικά στο 1,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια στο 1 εκατ.

Ο Μιχάλης προσπαθούσε να ξηγήσει στους Λ.Α. και Π.Θ. ότι ανεξάρτητα με το τι μπορεί να είχε διαδοθεί στονν Τύπο και τις άλλες φήμες που ίσως κυκλοφορούσαν η πραγματική οικονομική μου κατάσταση, τόσο η δική μου όσο και της οικογένειάς μου δεν μου επέτρεπε να αντεπεξέλθω σε τέτοιου είδους παράλογες οικονομικές απαιτήσεις. Εξάλλου δεν είχα κανένα απολύτως λόγο να προβώ σε αυτήν την συναλλαγή από τη στιγμή που δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αντωνόπουλου.

Ήταν παράλογο. Επειδή πραγματικά δεν ήμουν σίγουρος αν πράγματι ο ίδιος ο Αντωνόπουλος γνώριζε όλα όσα μετέφεραν οι δικηγόροι του στον Ζαφειρόπουλο, ζήτησα από τον Ζαφειρόπουλο να έρθει σε επαφή μαζί του και να τον ενημερώσει. Τότε ο Μιχάλης μου εξήγησε πως εφόσον από την πρώτη στιγμή ο Αντωνόπουλος του είχε ξεκαθαρίσει ότι για οτιδήποτε αφορά στην υπόθεσή του θα μιλάει με τους δικηγόρους του δεν θεωρούσε επαγγελματικό, ούτε λογικό να τον ενοχλήσει.

Όπως μου μετέφερε ο Μιχάλης, έμαθε ότι ο Λ.Α. έδειχνε ενοχλημένος, δεν ξέρω όμως τον ακριβή λόγο. Την ημέρα που σκότωσαν τον Μιχάλη, εκείνος είχε έρθει να με επισκεφθεί και να συζητήσουμε για την υπόθεσή μου με τον Αντωνόπουλο. Αν θυμάμαι καλά είχε έρθει γύρω στις 16.00. Συζητούσαμε σχετικά με την αίτησή μου για διακοπή της ποινής προφυλάκισης και μου είπε πως είχε συναντήσει λίγες ημέρες νωρίτερα τον Αντωνόπουλο στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων και του είπε πως όσα είχαμε πει ισχύουν, ότι δηλαδή θα επανορθώσει το λάθος που είχε κάνει μαζί μου, όμως του εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τους Αλβανούς που πλέον απειλούσαν και τον ίδιο. Ο Μιχάλης μου είπε πως τον συμβούλεψε να μην δίνει σημασία σε μπούρδες και ψεύτικες απειλές Αλβανών. Τελειώσαμε την κουβέντα μας και έφυγε. Θυμάμαι μου είχε πει πως θα πάει σε έναν άλλο πελάτη του στον Κορυδαλλό. Δεν μου ανέφερε οτιδήποτε άλλο, ούτε τον είδα ανήσυχο για κάτι.

Ερώτηση: Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δράστες ανέφεραν χαρακτηριστικά στον Ζαφειρόπουλο «έχουμε έρθει από την Κύπρο, να του πεις να μοιράσουν τα λεφτά στην Κύπρο, να του πεις πρέπει να μοιράσουν τα λεφτά στην Κύπρο». Πως ερμηνεύεις αυτή τη δήλωση;

Απόκριση: Με αυτό που μου λέτε ένα πράγμα μπορώ να σκεφτώ, τους λογαριασμούς τραπέζης που έχω στην Κύπρο. Τα περισσότερα από τα χρήματα που είχα αφορούσαν είτε προσωπικούς λογαριασμούς, είτε της εταιρίας μου, είτε άλλων μελών της οικογένειάς μου, στην πλειονότητά τους είναι στην Κύπρο. Όμως αυτοί οι λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι και δεν μπορώ να κάνω καμία κίνηση. Αυτά προκύπτουν από τη δικογραφία για την ENERGA, ψάξτε το αν θέλετε. Σε αυτούς τους λογαριασμούς υπάρχουν αρκετά χρήματα, πράγματι, γύρω στα 25 εκατ. ευρώ, όμως σας ξαναλέω είναι δεσμευμένα. Όσο κουβεντιάζουμε θυμήθηκα και κάτι άλλο σχετικά με την Κύπρο. Λίγο πριν γίνει η δέσμευση των λογαριασμών της εταιρίας, η γραμματέας μου Σκλαβάκη Μαρία, έχοντας πλαστογραφήσει την υπογραφή του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας, μετέφερε ένα μεγάλο ποσό σε δικό της λογαριασμό στην Κύπρο και από εκεί σε διάφορους λογαριασμούς στο εξωτερικό. Το ποσό αυτό ήταν γύρω στα 5 εκατ. ευρώ. Όσο για τα χρήματα αυτά δεν γνωρίζω τι έχουν απογίνει. Το μόνο που ξέρω είναι ότι το δικαστήριο δεν τα βρήκε και έτσι δεν έχουν δεσμευτεί».

Βολές και από τον Γιώργο Αντωνόπουλο

Boλές όμως σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου , και όχι μόνον, έχει ρίξει και ο Γ.Αντωνόπουλος , ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος πλέον στον Κορυδαλλό ως μέλος της «μαφίας του Κορδαλλού».

Ο ίδιος καταγγέλλει πλέον ότι δεν ευθύνεται αυτός για τον καταγγελλόμενο εκβιασμό Φλώρου και ότι οι τότε συνήγοροι του, ένας εκ των οποίων ήταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ,επιχείρησαν να κάνουν «ντιλ» πίσω από την πλάτη του.

Μάλιστα χθες ο Αλέξης Κούγιας , που ανέλαβε πρόσφατα συνήγορος του Γ. Αντωνόπουλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες , ενώ είχε ήδη καταθέσει και σχετικό υπόμνημα, κατήγγειλε ακόμα συντονισμένη προσπάθεια ενός νομικού επιτελείου, από μεγαλοδικηγόρους και «βαριά» ονόματα ακόμα και από τον γαλάζιο πολιτικό χώρο , ώστε να απαλλαγεί ο Αρης Φλώρος και από τις δύο υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Απολογούνται για τη «μαφία του Κορυδαλλού»

Εν τω μεταξύ απολογούνται σήμερα ενώπιον του εφέτη-ειδικού ανακριτή οι συλληφθέντες δικηγόροι Γιώργος Αντωνόπουλος και η Χρύσα Κιουμουρτζή που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση του Αλβανού Κλοντιάν Λεκοτσάι που είχε ως στόχο την εκβίαση του Άρη Φλώρου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here