Γιατί η ΝΔ δεν καταδικάζει τη βία των ακροδεξιών φασιστικών ομάδων στη Βουλή-Οι ευθύνες Μητσοτάκη

Ακόμη και ο φιελελεύθερος και μετριοπαθής της ΝΔ, ο Ν. Δένδιας δεν τόλμησε να καταδικάσει με ευθύ κατηγορηματικό τρόπο, τις βίαιες επιθέσεις των οργανωμένων ακροδεξιών ομάδων και των χρυσαυγιτών που επιχείρησαν να εισβάλουν στη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το μόνο που ψέλισε, μιλώντας στον Αlpha ήταν ότι πρόκειται για ακραίες ομάδες που δεν ξέρει όμως τη προέλευσή τους!!!

Είναι προφανές ότι κ. Δένδιας, που δεν πήγε στο συλλαλητήριο, γνωρίζει πολύ καλά ποιοί έκαναν τα επεισόδια. Αποφεύγει όμως να τους πει κε το όνομά τους, γιατί δεν θέλει να παρεκκλίνει από την επίσημη κομματική γραμμή.

Μιά γραμμή που το τόνο δίνει ο Α. σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος Α. Γεωργιάδης που από την Κυριακή, έχουν πει τα πάντρα αρκεί να μην κατηγορήσουν ευθέως τις φασιστικές ομάδες κρούσης που επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο. Μίλησα για προβοκάτσια, καταλόγισαν ευθύνες στην κυβέρνηση, στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης και άλλοι πήγαν να αποδώσουν τα επεισόδια στους αντιεξουσιαστές(!) και κατέληξαν στο ότι τα επεισόδια ήταν στημένα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως του θαύματος, ανάλογη θέση διατύπωσε και η Χρυσή Αυγή μιλώντας για προβοκάτσια του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Και ας βρίσκονταν ο υπόδικός βουλευτής της Λαγός, ανάμεσα σε κουκουλοφόρους; που έκαναν τα επεισόδια…

Ο κ. Μητσοτάκης, κυριολεκτικά έρμαιο της ακροδεξιάς ομάδας που ηγεόιται ουσιαστικά στη ΝΔ, τους ακολουθεί κατά πόδας. Τηρεί με ευλάβεια τη γραμμή τους και αρνείται πεισματικά μέχρι τώρα να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και να καταδικάσει ρητά και κατηγορηματικά τη δράση των τραμπούκων παρακτρατικών φασιστοειδών που ήθελαν να μπουκάρουν στην ελληνική Βουλή από 5 σημεία, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ν. Βούτσης.

Και το κάνει αυτό εν πλήρει συνειδήσει. Θεωρούν οι ανεγκέφαλοι στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, ότι αν καλοπιάσουν τα τάγματα εφόδου, δεν θα δυσαρεστήσουν τους άλλους εθνικιστές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο.Μόνο που πρόκειται για δύο κυριολεκτικά διαφορετικά πράγματα.

Με γειά της της ΝΔ να χαιδεύει το εθνικιστικό ακροατήριο που κραυγάζει «Κατσίφα ζεις εσύ μας οδηγείς»,  θεωρώντας ότι αυτό επιβάλει το πατριωτικό της καθήκον. Αναλα,βάνει έτσι κι αλλιώς μια τρομακτική ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρος της ΝΔ από την κεντροδεξιά στην ακροδεξιά, ακυρώνοντας την καραμανλική παράδοση επιρροής στο μεσαίο κοινωνικό και πολιτικό χώρο. Εάν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης και ακροδεξιά του ηγετική παρέα, ότι αυτό θα βοηθήσει εκλογικά και πολιτικά το κόμμα τους, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Δικός τους είναι ο »γολγοθάς’

Ομως δεν είναι το ίδιο όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα θεωρητικά ,κόμμα της ευρωπαικής δημοκρατικής δεξιάς, ταυτίζεται έμμεσα με τη βαρβαρότητα και τη βία των πιο ακραίων και αποκρουστικών φασιστικών ομάδων κρούσης!

Γιατί, τι άλλο είναι από έμμεση ταύτιση με τις πρακτικές προκλητικής νεοναζιστικής βίας, όταν αρνείσαι απλά και μόνο να την καταδικάσεις με ρητό και σαφή τρόπο;

Τι άλλο σημαίνει ότι προσδοκάς μερίδιο επιρροής ακόμη και στο χώρο της ακροδεξιάς;

Τι άλλο σηματοδοτεί το πρωτοφανές ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής, κορυφαία στελέχη της οποίας όχι μόνο συμμετείχαν ενεργά στο συλλαλητήριο αλλά και στις βίαιες επιθέσεις κατά του Κοινοβουλίου;

Αναλογίζονται άραγε εκεί στην Πειραιώς τι ακριβώς κάνουν εν ονόματι, αμφισβητούμενων, μικροκομματικών ωφελειών;

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, έχουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στην ιστορία και τη δημοκρατία, για την τυχοδιωκτική και λαϊκιστική τους στάση. Κλείνοντας το μάτι στην χυδαία, φασιστική νεονανιζστική ακροδεξιά, παίζουν άκρως επικίνδυνα παιγνίδια για την δημοκρατία και την ομαλότητα. Γίνονται ο κύριος αποσταθεροποιητικός παράγοντας στη κοινωνία και αυτό θα το πληρώσουν.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here