Γιατί ευθύνονται οι τράπεζες για τις ουρές και όχι οι πολίτες-Η απάντηση Δικηγόρου

Ο δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης, με κείμενο του στο facebook εξηγεί τα όσα μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ για τον συνωστισμό και τις ουρές έξω από τις τράπεζες και εξηγεί απευθυνόμενος προς τη γενική γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Χαρά Απαλαγάκη για ποιο λόγο δεν ευθύνονται οι πολίτες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Λυρίτση

“Βγήκε και η κ. Απαλλαγάκη από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να εξηγήσει τα ανεξήγητα στο ερώτημα…. Γιατί παρουσιάστηκε συνωστισμός σήμερα στις τράπεζες; Και τι μας είπε; Το απόλυτο τίποτα με μπόλικη ατομική ευθύνη.

Να σας πω εγώ κ. Απαλλαγάκη γιατί σήμερα δεν είχατε να πείτε τίποτα…

– Γιατί οι εισπρακτικές εταιρείες, με εντολή προφανώς των εργοδοτών σας, δεν έχουν παύσει ούτε λεπτό να οχλούν με απειλές τους δανειολήπτες για την άμεση εξόφληση των οφειλών τους.

– Γιατί οι εργοδότες σας μόνο στα λόγια έχουν υλοποιήσει τη δέσμευση τους για αναστολή των δόσεων των ενήμερων δανείων.

– Γιατί οι περισσότεροι εκ των εργοδοτών σας δεν επιτρέπουν στους ενταγμένους στο ν. Κατσέλη να πληρώσουν τις δόσεις τους είτε ηλεκτρονικά είτε στο ΑΤΜ, αλλά μόνο στο γκισέ και μετρητοίς.

– Γιατί στο σύνολο σχεδόν των ρυθμισμένων δανείων οι εργοδότες σας δεν δίνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.

– Γιατί άνω του εκατομμυρίου τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι και πρέπει οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι με τη πίστωση κάθε μισθού ή σύνταξης να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα γκισέ για να αιτούνται την αποδέσμευση του λογαριασμού για να εισπράττουν τα χρήματα τους.

– Γιατί αν προσέλθουν καθυστερημένα συμψηφίζετε τα ποσά αυτά με υφιστάμενες οφειλές τους.

– Ζούμε στη χώρα που οι τράπεζες απολαμβάνουν μοναδικής ασυλίας. Ακόμη και σε καιρό υγειονομικής κρίσης, η υγεία των πολιτών μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της είσπραξης της τραπεζικής δόσης.

Καλό σας απόγευμα κα Απαλλαγάκη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here