Γιατί δεν πήραν όλοι οι δικαιούχοι επιστροφή φόρου χθες

Πολλοί δικαιούχοι επιστροφής φόρου δεν είδαν χτες το ποσό της επιστροφής στους λογαριασμούς τους.

Για όσους δεν πήραν χτες την επιστροφή φόρου, μπορεί να ισχύει κάποιο από τα κατωτέρω

*να υπέβαλαν τη δήλωση μετά τις 20 Ιουνίου, οπότε αυτή δεν έχει εκκαθαριστεί ακόμη

*να υπάρχει πρόβλημα διασταύρωσης του τραπεζικού λογαριασμού ΙΒΑΝ που δήλωσαν στην εφορία

*να μην έχουν δηλώσει ΙΒΑΜ, οπότε θα μπορουν να πάρουν την επιστροφή από τα ταμεία της τράπεζας στις 20 Ιουλίου προσκομίζοντας την βεβαίωση ότι δικαιούνται επιστροφής φόρου

*να συμψηφίστηκαν οι επιστροφές με τις παλαιότερες οφειλές τους προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η επιστροφή φόρου δεν θεωρείται ακατάσχετη

*να συμψηφίστηκαν οι επιστροφές με νεότερες οφειλές που πιθανόν οι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν -π.χ. να τους έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο που αγνοούν, από δικαστήρια, κλήσεις της Τροχαίας ή των δήμων, αυθαίρετα, παλιά τέλη κυκλοφορίας που «ανακαλύφθηκαν» από την εφορία πρόσφατα, πρόστιμα για μη ασφάλιση ΙΧ που παν κατ ευθείαν στην εφορία με διασταύρωση στοιχείων. Κάποια από αυτά τα ποσά μπορεί να μην εμφανίζονται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση ως «Οφειλές εκτός ρύθμισης» στο Taxisnet, οπότε μπορεί να υπάρχουν οφειλές που δεν τις είχε πληροφορηθεί  ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

Εάν ισχύει το τελευταίο, ο φορολογούμενος μπορεί να προσκομίσει π.χ. βεβαίωση ότι εξόφλησε ένα πρόστιμο και να ζητήσει πίσω ως ποσόν «αχρεωστήτως καταβληθέν» την επιστροφή που αδίκως κατασχέθηκε.

Οι περισσότεροι δικαιούχοι περιμένουν επιστροφή της τάξης από 60 έως 1.000 ευρώ -κατά μέσο όρο 390 ευρώ σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here