Γιαπωνέζοι παίρνουν την ΣΕΚΑΠ -αφού ανήκει στην Donskoy του Σαββίδη

Μεταβιβάζεται οσονούπω η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ στη δεύτερη μεγαλύτερη πολυεθνική καπνοβιομηχανία του κόσμου, την Japan Tobacco, η οποία ανήκει κατά 33% στο ιαπωνικό Δημόσιo.

Η μεταβίβαση και της ΣΕΚΑΠ είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ Σαββίδη και Ιαπώνων. Ο Σαββίδης πούλησε συγκεκριμένα  στους Ιάπωνες προ διμήνου έναντι 1,6 δισ. δολαρίων τη ρωσική του εταιρεία Donskoy Tabak, στην οποία ανήκε απο το 2013 και η ΣΕΚΑΠ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του reporter.gr πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκε την ιστορική καπνοβιομηχανία στη Ξάνθη ο πρέσβης της Ιαπωνίας στη χώρα μας και συναντήθηκε με τους εργαζομένους της εταιρίας αλλά και τους εκπροσώπους του δήμου και της περιφέρειας στην περιοχή. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήδη έχουν εγκατασταθεί στελέχη της JTI στην καπνοβιομηχανία με σκοπό να έχουν πλήρη εικόνα της δραστηριότητας, της παραγωγής των εγκαταστάσεων και του έμψυχου δυναμικού της καπνοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με το  reporter.gr αρχές Ιουλίου θα εγκριθεί και τυπικά η εξαγορά  από τις αρμόδιες αντιμονοπωλιακές αρχές τόσο της Ελλάδας όσο και της  Ρωσίας (της δεύτερης επειδή εκεί εδρεύει η μητρική της ΣΕΚΑΠ)

Οι Ιάπωνες γνωρίζουν για το πρόστιμο των  44 εκατ. ευρώ που έχει επιβληθεί στην ΣΕΚΑΠ και θα το καταβάλλουν μάλλον με δόσεις μελλοντικά.

Η Japan Tobacco Inc. είναι μια κορυφαία εταιρεία προϊόντων καπνού, με επιχειρήσεις σε περισσότερες από 120 χώρες και σχεδόν 60.000 εργαζομένους.

Η εταιρεία κατασκευάζει και εμπορεύεται μερικές από τις γνωστότερες διεθνείς μάρκες τσιγάρων, μεταξύ των οποίων τα Winston, Camel, MEVIUS, LD και American Spirit. Επίσης εμπορεύεται το Ploom TECH, ένα προϊόν θερμαινόμενου καπνού, καθώς και διάφορα προϊόντα ηλεκτρονικών τσιγάρων με το σήμα Logic. O όμιλος JT έχει επίσης παρουσία στην αγορά των φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και των επεξεργασμένων τροφίμων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here