Γιάννης Σουλουτζιδάκης: Με κέρδισε η αγάπη για τη θάλασσα

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

Ένας μηχανολόγος που αντί να ρυθμίζει τις μηχανές δαμάζει τα κύματα δημιουργώντας το ParosWindsurf Center, στην Νέα Χρυσή ακτή της Πάρου.

Πώς αποφάσισες να δραστηριοποιηθείς επαγγελματικά με το windsurf πάρα τις σπουδές σου; 

Σίγουρα δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Με το windsurf είχα την πρώτη επαφή σε πολύ μικρή ηλικία και από τότε δεν σταμάτησα ποτέΠαράλληλα, με ενθουσίαζε ό,τι είχε σχέση με μηχανολογία και γενικά με τον τεχνολογικό τομέα. Για κάποια χρονιά κατάφερα να τα συνδυάσωκάνοντας πρωταθλητισμό στο windsurf ,ενώ παράλληλα προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις . Τελικώς, όταν πέρασα στο πολυτεχνείο ως μηχανολόγος, το windsurfαναγκαστικά από άθλημα έγινε hobby. Όμως,πάντα στο μυαλό μου είχα την επιθυμία να επιστρέψω στο windsurf δυναμικά με τον ένα η τον άλλο τρόποΑπαντώντας στην ερώτηση σας, μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές και τη διαμονή μου στην Αγγλία, συνειδητοποίησα πως η γραμμή μεταξύ φιλοδοξιών και ποιότητας ζωής δεν είναι προφανής . Σε συνδυασμό με μια πρόταση να αναλάβω ένα από τα πλέον καταξιωμένα windsurf club της Ελλάδος, το μέχρι πρότινος γνωστό ως Paros surf club, ήμουν σίγουρος για το τι θέλω.

Γιατί θαλάσσια σπορ στην Πάρο;

Στην Πάρο πήγα πρώτη φορά με τον τότε προπονητή και πλέον φίλο μου, Νικολά Κακλαμανάκη, σε πολύ μικρή ηλικία. Είχα εντυπωσιαστεί από την φυσική ομορφιά του νησιού και τις τρομερές συνθήκες για windsurfπου επικρατούν. Από τότε, όλα τα επόμενα καλοκαίρια τα πέρασα εκεί. Είμαι πολύ τυχερός, καθώς όλη μου η οικογένεια είναι λάτρεις του αθλήματος, και έτσι αφοσιώνουμε τον ελεύθεροχρόνο μας στο windsurf. Στο νησίγνώρισα και έκανα πολλούς και κάλους φίλους. Όπως τους ιδιοκτήτες του Paros Philoxenia Hotel και Parossurf Club Νίκο και Λίλα Παπανικολάου, τον Κώστα Βενιόπουλο με τον οποίο συνεργάζομαι, αλλά και πολλούς πολλούς άλλους. Η παραλία της Νέας Χρυσής ακτής, η αλλιώς Τσερδάκια, ήταν και είναι το αγαπημένο μου μέρος για windsurf. Σιγουρά όχι μόνο δικό μου, καθώς στην παράλια αυτή διεξάγονταν για πολλά χρονιά διεθνείς αγώνες windsurf, το διάσημο P.W.A tour και άλλοι. Έτσι κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί εκατοντάδες λάτρεις του σπορ και όχι μόνο. Πολλές οικογένειες επισκέπτονται κατ’ επανάληψη το μέρος, καθώς είναι μια παραλία για όλους, με γαλάζια νερά, χρυσή άμμο, παροχές στην παραλία και ναυαγοσώστη. Φυσικά είναι αναγνωρισμένη με την γαλάζια σημαία του ΕΟΤ.

Πόσο σημαντικό είναι στην Ελλάδα της κρίσης να επενδύεις στον τουρισμό;

Έχοντας ταξιδέψει σε αρκετές χώρες και Ηπείρουςείμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα και τα νησιά της είναι από τα ωραιότερα μέρη του Κόσμου, εάν όχι το ωραιότερο. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι και οργανισμοί το αναγνωρίζουν αυτό, με αποτέλεσμα τον ολοένα αυξανόμενο τουρισμό στην χώρα μας. Προσωπικά, είναι μεγάλη μου ικανοποίηση να προσφέρω επαγγελματικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που αφιερώνουν τον ίσως περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους για να επισκεφθούν την χώρα μας, προσπαθώντας και πετυχαίνοντας να τους κάνω την επίσκεψη ακόμη καλύτερη. 

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να μάθειWindsurf;


Ότι ανεξαρτήτως της ηλικίας και σωματικής δραστηριότητας, δεν πρέπει να φοβηθεί να το δοκιμάσει. Είναι γεγονός, ότι οι περισσότεροι που κάνουν windsurf μια φοράγίνονται λάτρεις του σπορ. Είναι τρομερός τρόπος να περάσεις καλά, να είσαι μέσα στη θάλασσα και να γυμνάσεις σώμα και πνεύμα. Προσφέρει μια ξεχωριστή ελευθέριακαθώς δεν εξαρτάσαι από τίποτα άλλο εκτός από την δύναμη της φύσης και του αέρα.  Η Ελλάδα ενδείκνυται για αυτές τις δραστηριότης καθώς τα θρυλικά μελτέμια (Ισχυροί βόρειοι άνεμοι), φυσούν αδιάκοπα μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής περιόδου.

Το μότο σου;

Να αφοσιώνεσαι σε ό,τι κάνει εσένα ευτυχισμένο και τον κόσμο καλύτερο για όλους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here