Τρίτη χρονιά επιτυχίας για το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Τεχνόπολη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μοναδικό Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, «Athens Science Festival», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Από τις 5 έως της 10 Απριλίου του 2016, περίπου 31.000 άτομα επισκέφθηκαν την Τεχνόπολη , μεταξύ των οποίων οι 7.300 ήταν μαθητές. Συνολικά διεξάχθηκαν 318 διαφορετικές εκδηλώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια,διάφορες επιστημονικές παρουσιάσεις, εκθέσεις, σεμινάρια, προβολές, θεατρικές παραστάσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από σπουδαίους Έλληνες και ξένους επιστήμονες.Μερικοί από αυτούς ήταν οι :Svante Pääbo, Μιχάλης Μπλέτσας, Giovanni Frazzetto, Robert Winston, Γεώργιος Χρούσος, Chiara Montanari, Daniel Wolpert και John Ellis.

Science FestivalTechnopolis

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν ενεργά στο φετινό επιστημονικό φεστιβάλ με θέμα » Εξελισσόμαστε με την επιστήμη» («Evolving with science»). Ο χώρος Brain Games, υπό την επιμέλεια του National Geographic Channel και τα διαδραστικά εκθέματα στον χώρο επιστήμης και τέχνης σε συνεργασία με το Cern, προσέφεραν πλούσιες ώρες δημιουργικής ψυχαγωγίας στους επισκέπτες και την δυνατότητα να »μεταφερθούν» στην αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος.

Επίσης, στο Φεστιβάλ αξιοσημείωτη ήταν η συμβολή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων,συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ, επιστημονικών ενώσεων και μερικών από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδος με την υποστήριξη της ΓΓΕΤ ,όπως είναι το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»,  το ΕΚ «Αθηνά», το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών,το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών,το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, το ΕΚΕΒΕ «Αλέξανδρος Φλέμινγκ»,η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας,το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Science Festival Technopolis

Το «Αthens Science Festival» ήταν μια γιορτή με ελεύθερη είσοδο για όλους και μια διοργάνωση, η υλοποίηση της οποίας επιτεύχθηκε σε συνεργασία με 130 φορείς από τον ερευνητικό, ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χώρο. Κατάφερε για ακόμα μία φορά να φέρει τον κόσμο κοντά στην επιστήμη, την καινοτομία, την τεχνολογία και ανανεώνει το ραντεβού της για το 2017 στον χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τους: Εκπαιδευτικό Οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”,  Βρετανικό Συμβούλιο, Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Science Festival Technopolis

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here