Για τον αναρχικό που σκοτώθηκε οι μολότοφ στο Α.Τ. Ακρόπολης

Στη μνήμη του αναρχικού Λάμπρου Φούντα ο οποίος σκοτώθηκε πριν απο 9 χρόνια σε συμπλοκή με τη αστυνομία, έγινε η επίθεση με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, το βράδυ του Σαββάτου, 2 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε στο indeymedia.gr

O Λάμπρος Φούντας είχε σκοτωθεί πριν από εννέα χρόνια σε ανταλλαγή πυροβολισμών, όταν εκείνος και άλλο ένα άτομο προσπάθησαν να κλέψουν ένα ΙΧ.

«Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε και τη συνολικότητα των επιλογών του ως επαναστάτη. Γνωρίζοντας τον Λάμπρο γνωρίζαμε πως η στέρεη του συγκρότηση, η έλλειψη ιδεοληψιών, το βαθύ ανθρώπινο ήθος του, τον έκαναν να αντιλαμβάνεται την επαναστατική του στράτευση με τρόπο αδιαχώριστο και συνολικό. Τον είχαμε γνωρίσει στις συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις πορείες, τις περιφρουρήσεις, τις αφισοκολλήσεις, τις συνωμοτικές συναντήσεις, τις εξεγερτικές συγκρούσεις, την αντιφασιστική δράση, τους νυχτερινούς εμπρησμούς. Και δεν μας ξάφνιασε όταν με τον θάνατο του μάθαμε πως οι επαναστατικές του επιλογές περιελάμβαναν και τη συμμετοχή του στην ένοπλη οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανάρτηση.

Όπως καταλήγουν, η επίθεση έγινε για να «τιμήσουν τη μνήμη του συντρόφου τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here