Για την προστασία από τον κορωνοϊό των θαλασσαιμικών, γιατρών & νοσηλευτών

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Το μήνυμα – οδηγός του πανελλήνιου συνδέσμου των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία (ΠΑ.Σ.ΠΑ.Μ.Α.) προς τα μέλη του ώστε να προστατεύσουν αποτελεσματικά τόσο τους εαυτούς τους όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων μεσογειακής αναιμίας ετούτη την ιδιαίτερη περίοδο του κορονοϊού είναι τόσο πλήρες, ώστε όποια των μελών δεν το(ν) ακολουθήσουν λέξη προς λέξη αν μη τι άλλο δεν θα έχουν κανέναν άλλον ή άλλην να κατηγορήσουν από τον εαυτό τους.

Έχει ως ακολούθως:

Αγαπητοί/ές φίλοι/ες,

Για την ορθή προστασία όλων μας, τόσο των πασχόντων, όσο και του Ιατρικού – Νοσηλευτικού προσωπικού, εν όψει του κορωνοϊού, σας εφιστούμε την απόλυτη προσοχή, πριν προσέρθετε στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου.

Σε περίπτωση που παρουσιάζετε τα κάτωθι συμπτώματα, όπως:
– Πυρετός
– Βήχας
– Δυσφορία της Αναπνευστικής οδού ή τυχόν αίσθηση αυτής
– Γενικά οποιαδήποτε συμπτώματα ίωσης

Να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τους Ιατρούς των Μονάδων, έτσι ώστε να σας δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες, κι αν χρειαστεί θα σας παραπέμψουν στον αρμόδιο Ιατρό ή Νοσοκομείο.

Μην εισέρχεστε στις Μονάδες για εξέταση, διότι αν είστε θετικοί στον ιό θα τον μεταδώσετε, τόσο στους συμπάσχοντες σας, καθώς και στους λειτουργούς Υγείας.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να αποφευχθεί τυχόν κλείσιμο των Μονάδων μας.
Όλοι Μαζί, μπορούμε να συμβάλλουμε με αίσθημα ευθύνης – συνείδησης, για την προστασία όλων μας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here