Για την «Επικοινωνία μιας Παράστασης»: Masterclass στο Bios με τον Άρη Ασπρούλη

Πώς κατασκευάζουμε μια είδηση; Πως δημιουργούμε την εικόνα μιας παράστασης στα Media;
Πώς συντάσσουμε ένα Δελτίο Τύπου; Πώς διαμορφώνουμε το «σώμα» ενός Mail ώστε να είναι ελκυστικό στον παραλήπτη; Πως κλείνονται οι συνεντεύξεις; Πώς στήνουμε μια πετυχημένη φωτογράφιση; Ποια η διαφορά μεταξύ video teaser και video trailer;
Τι προσέχουμε στην εγγραφή ενός ραδιοφωνικού σποτ;Πότε υπάρχει και πότε πρέπει να δημιουργηθεί εκ νέου το target group μιας παράστασης;

Το Σάββατο 20 Μαΐου και την Κυριακή 21 Μαΐου ο Διευθυντής Επικοινωνίας & Προβολής του Θεάτρου Τέχνης, Άρης Ασπρούλης, θα παραδώσει masterclass με θέμα την «Επικοινωνία μιας Παράστασης».

Το masterclass θα επικεντρωθεί σε πρακτικά ζητήματα, εργαλεία εργασίας και τεχνικές επικοινωνίας, προσφέροντας στους ενδιαφερόμενους τα κατάλληλα εμπειρικά κλειδιά για να κατανοήσουν το πώς επικοινωνείται μια θεατρική παράσταση και ένα πολιτιστικό γεγονός εν γένει. Μέσα από το, συνολικά 8 ωρών, masterclass, στόχος είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν πλήρη εικόνα για το πώς χτίζεται από την αρχή έως το τέλος η επικοινωνία μιας παράστασης: κατασκευή είδησης, δημιουργία εικόνας – ταυτότητας, σύνταξη δελτίου τύπου, στήσιμο φωτογράφισης και επεξεργασία εικόνων, εύρεση χορηγών επικοινωνίας, κλείσιμο συνεντεύξεων κ.ο.κ.

Το Σάββατο 20 Μαΐου, στο τελευταίο μισάωρο του μαθήματος θα φιλοξενηθεί ως καλεσμένη ομιλήτρια, η δημοσιογράφος Γιώτα Συκκά (Καθημερινή), ενώ την Κυριακή 21 Μαΐου φιλοξενείται η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Στέλλα Αγγελέτου.

Το masterclass απευθύνεται σε καλλιτεχνικές ομάδες παραστατικών τεχνών, επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, θεατρολόγους, υπεύθυνους επικοινωνίας, θεατρικούς παραγωγούς, όπως και σε απόφοιτους και σπουδαστές τμημάτων ΜΜΕ, Πολιτισμού, Θεατρικών Σπουδών, Επικοινωνίας, Marketing, Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτιστικής Διαχείρισης. Η επιλογή θα γίνει κατόπιν εξέτασης των βιογραφικών σημειωμάτων. Μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να παραδώσουν εργασία.

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Άρης Ασπρούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Είναι αριστούχος Κοινωνιολογίας με Master στην Εφαρμοσμένη Κοινωνική Πολιτική και Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ερευνητικό αντικείμενο την Κοινωνιολογία της Εργασίας.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και του Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας & Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΚΜΟΚΟΠ), έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις σε ακαδημαϊκά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει στην «Επιθεώρηση Κοινωνικών Ερευνών», την «Επιστημονική Θεώρηση: Κοινωνική Συνοχή & Ανάπτυξη», την «Κάπα Εκδοτική» και τις εκδόσεις «Σοκόλη».

Masterclass Επικοινωνίας στο Bios Tesla με τον Άρη Ασπρούλη,
Διευθυντή Επικοινωνίας & Προβολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν
Σάββατο 20 Μαΐου (12.00 έως 16.00) & Κυριακή 21 Μαΐου (12.00 έως 16.00)
Συνολική διάρκεια διδασκαλίας 8 ώρες | Κόστος παρακολούθησης 80 ευρώ
Η επιλογή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν εξέτασης του βιογραφικού σημειώματος.
Προθεσμία καταβολής αιτήσεων: Δευτέρα 15 Μαΐου.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο SEMINARS@BIOS.GR

Πληροφορίες και συμμετοχές: 2103425335 | SEMINARS@BIOS.GR
Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο BIOS Tesla, Πειραιώς 84

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here