Για θάλασσα ειρήνης μιλά ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ -«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα σε Αιγαίο, Κύπρο», προσθέτει-Και ο Αττίλας;

«Μία θάλασσα ειρήνης» οραματίζεται να γίνει το Αιγαίο ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, όπως είπε σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά το επεισόδιο με το τουρκικό ελικόπτερο στη νήσο Ρω και τις εμπρηστικές δηλώσεις του επικεφαλής του τουρκικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.  Ομως έσπευσε να στείλει και μήνυμα λέγοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

Κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε σε ναύσταθμο, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Αιγαίο. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, τόνισε πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Αλλά απευθυνόμενος και στο εσωτερικό του ακροατήριο, έσπευσε να συμπληρώσει: «Πάντως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε».

Προφανώς ο κ. Ακάρ, «ξεχνά» τον Αττίλα και την εισβολή και κατοχή στη Κύπρο, που συνεχίζεται, σε μια προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα στο νησί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here