Για «συμμορία» στο ποδόσφαιρο μίλησαν Μελισσανίδης, Αλαφούζος

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατέθεσαν σήμερα (Πέμπτη) οι ισχυροί άνδρες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μελισσανίδης και Γιάννης Αλαφούζος αντίστοιχα, σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης της «συμμορίας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζεται πως στην επιτροπή της ΕΠΟ έχουν παραπεμφθεί 15 άτομα, μεταξύ τους και ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ομόλογός του τού Ατρόμητου Γιώργος Σπανός, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Η εκδίκαση γίνεται κατόπιν της παραπομπής της υπόθεσης από την ερευνήτρια της επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού, που εισηγήθηκε να γίνει βάσει άρθρων που προβλέπουν υποβιβασμό για ομάδες και μέχρι και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για πρόσωπα.

Σήμερα, λοιπόν, τόσο ο Δ. Μελισσανίδης όσο και ο Γ. Αλαφούζος έκαναν λόγο για ύπαρξη «συμμορίας» στο ποδόσφαιρο, που κατεύθυνε τα πάντα υπέρ του Ολυμπιακού, μέχρι τη λήξη της θητείας της διοίκησης Γκιρτζίκη στα τέλη του 2016. Επίσης, αμφότεροι εξαπέλυσαν βολές κατά Ολυμπιακού και του προηγούμενου καθεστώτος της ΕΠΟ.

Ειδικότερα, ο κ. Μελισσανίδης χαρακτήρισε τον Γ. Σαρρή ως «εργαλείο» στα χέρια στου Β. Μαρινάκη και άλλων παραγόντων. Τόνισε πως ο πρωταθλητής έβγαινε από τον… Νοέμβριο, καθώς «ήταν όλα μιλημένα και στημένα, πιο στημένα δεν γινόταν». Έκανε αναφορά και στις «κασέτες της ΕΥΠ» για τον καταγεγραμμένο διάλογο ανάμεσα στον Β. Μαρινάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Δεν δίστασε μάλιστα να χαρακτηρίσει τον Β. Μαρινάκη ως «αρχι-κατίνα».

Από την πλευρά του, ο Γ. Αλαφούζος έκανε λόγο για συστηματική εύνοια στον Ολυμπιακό «σε σημείο ακραίο», ενώ αναφέρθηκε κι αυτός στις κασέτες της ΕΥΠ.

«Δεν συζητάμε για μεμονωμένα λάθη, μιλάμε για μια συμμορία…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαφούζος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here