Για succeess story μιλά τώρα ο Μητσοτάκης στο Bloomberg-Ως αντιπολίτευση όμως έκανε την «Κασσάνδρα-Μούγκα για πλεονάσματα

«Στόχος μου είναι να κάνω την Ελλάδα το success story της ευρωζώνης για τα επόμενα 3-4 χρόνια», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, μιμούμενος τον πρώην αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. Ξεχνά όμως ότι ο ίδιος κυβερνά μόλις 2,5 μήνες και αυτή που μας έβγαλε απο τα μνημόνια επιτυχώς, πιάνοντας τους στόχους ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τον σημερινό πρωθυπουργό. που επί 4 χρόνια παρίστανε την Κασσάνδρα και μας είχε τρελάνει στην καταστροφολογία και τις αρνητικές προβλέψεις για την οικονομία, που όμως, ποτέ δεν επιβεβαιώνονταν.

«Κάτι έχει αλλάξει…»

Μάλιστα, αν και έχουν περάσει μόλις 2,5 μήνες από τις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να ισχυριστεί ότι ήδη τα πράγματα στη χώρα μας έχουν διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο.

«Κάτι έχει αλλάξει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές. Έχουμε κάνει καλή αρχή. Η κυβέρνηση έχει ισχυρή εντολή να φέρει την ανάπτυξη. Είναι το σημαντικότερο θέμα που αντιμετωπίζουμε μετά τη δεκαετή κρίση», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει στο ίδιο ύφος:

«Το επενδυτικό κλίμα είναι σε θετική πορεία. Οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν, που είναι θετική εξέλιξη. Υπάρχει αίσθηση αισιοδοξίας που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε το πρόγραμμά μας με πιο επιθετικό τρόπο…»

Για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Αναφερόμενος στο θέμα της μείωσης των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων (που ανέρχονται στο 3,5%), ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έθεσε από την πρώτη στιγμή, το ζήτημα στις συνομιλίες του με τους πιστωτές. Ωστόσο, δεν έκανε κάποια αναφορά για το πότε θα διεκδικήσει η Αθήνα τη μείωση πλεονασμάτων, αλλά αντίθετα, δήλωσε ότι ο στόχος τώρα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης:

«Το θέσαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι ουσιαστικά ένα απομεινάρι του παρελθόντος. Τα εφάρμοσαν σε μια εποχή που υπήρχε λίγη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Τώρα νομίζω ότι κινούμαστε πολύ γρήγορα για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στην κυβέρνηση. Θα πρέπει να επανεξετάσουμε αυτά τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το τι σημαίνουν για τη βιωσιμότητα του χρέους», είπε ο πρωθυπουργός.

Όσο για τα ελληνοτουρκικά μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν), δήλωσε ότι η Άγκυρα θα πρέπει να κάνει περισσότερα στο θέμα των προσφυγικών ροών και της εφαρμογής της σχετικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here