Για παραπληροφόρηση και ψεύδη εγκαλεί την Λαϊκή Ενότητα ο Τρ. Αλεξιάδης

 

Για παραπληροφόρηση, ψεύδη και προσωπικές επιθέσεις κατηγορεί την Λαϊκή Ενότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, με αφορμή ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κ.Ο του Π. Λαφαζάνη το οποίο απέδιδε δηλώσεις για τον ΕΝΦΙΑ στον υπουργό. 

«Το να επιλέγει την οδό της κριτικής στην αντίθετη άποψη, είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολιτικού φορέα. Η επιλογή όμως της παραπληροφόρησης του ψέματος και των προσωπικών επιθέσεων, δημιουργεί σίγουρα ερωτηματικά, για ένα νέο φορέα σαν την «Λαϊκή Ενότητα»< αναφέρει στην σκληρή απάντησή του, ο κ. Αλεξιάδης.

Και συνεχίζει:  Για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρανόησης σχετικά με το Δ.Τ. της 24.8.15 επισημαίνω:

  1. Δεν μίλησα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ σαν αναπληρωτής Υπουργός για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ξεκαθάρισα ότι το 2015 και το 2016 το ύψος του θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, δηλαδή 2,65 δισ. Το 2016 θα αγωνιστούμε, η εσωτερική του δομή και λειτουργία να τον κάνει πιο δίκαιο και αναλογικό. ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΕΜΜΑΤΑ Η Λ.Ε. και πρέπει να αποδείξει τα αναγραφόμενά της.
  2. Προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά η εξαγγελία τους για αφορολόγητο 12.000 σε 4μελή οικογένεια, γιατί τώρα (σε μισθωτούς και συνταξιούχους) ισχύει οικογενειακό αφορολόγητο 19.000 (9.500 για κάθε σύζυγο)!
  3. Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των πραγματικών τιμών που εξαγγέλλουν, θα γίνει νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2017, όπως προβλέπει ο Ν.4336/14.8.15 (σελ. 1017, 2.2ν) που ήδη ισχύει!

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αναγκαιότητα διατύπωσης των πολιτικών απόψεων της Λ.Ε.. Ας μην μετατραπεί όμως  αυτή η προσπάθεια, σε μια αντιπαράθεση σε επίπεδο και περιεχόμενο που θυμίζει  παλαιοκομματικές μεθόδους συντηρητικών και συστημικών πολιτικών δυνάμεων.

Ας σεβαστούμε όλοι τους κοινούς αγώνες και την κοινή πορεία μέχρι πρόσφατα, καταλήγει ο κ. Αλεξιάδης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here