Για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου κατηγορείται ο Τραμπ-Δημοκρατικοί: Είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία μας

Για δύο κατηγορίες παραπέμπουν σε δίκη στη Γερουσία τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι Δημοκρατικοί.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορείται από την αντιπολίτευση για κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση του Κογκρέσου.

Οι προσπάθειες του Τραμπ να προσελκύσει ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές του 2020 έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια και απείλησαν την ακεραιότητα των εκλογών μας, δήλωσε ο πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζέρολντ Νάντλερ.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό το επίσημο βήμα σήμερα», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής που κατηγόρησε τον Τραμπ ότι «έχει επανειλημμένα βάλει τον εαυτό του πάνω από τη χώρα».

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον πρόεδρο ότι αποτελεί «κίνδυνο» για τη δημοκρατία των ΗΠΑ και τονίζουν πως πρέπει επειγόντως να απομακρυνθεί από το κορυφαίο πόστο της χώρας.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αρνείται ότι έχει κάνει κάτι μεμπτό. Σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, πριν τις ανακοινώσεις σε βάρος του, τόνισε πως «δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ» και ότι η παραπομπή ενός προέδρου είναι «καθαρή πολιτική τρέλα».

Η σχετική ψηφοφορία θεωρείται θέμα των επόμενων ημερών στη δικαστική επιτροπή και ότι θα πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα στη Βουλή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here