Για δεύτερη φορά πυρκαγιά σε εργοστάσιο μπαταριών της Sunligth μέσα σε 4 μήνες

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο της Sunlight στη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 8:55 και στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς εννέα πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς όπως γράφει η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα xanthinea.gr παραμένουν άγνωστα προς το παρόν.

Η εργοστασιακή μονάδα της Sunlight στη βιομηχνική περιοχή της Κομοτηνής ανακυκλώνει 25.000 τόννους  χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους, πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί και στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στις κτιριακές εγκαταστάσεις, καίγοντας ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά.

 

Η ανακοίνωση της Sunlight για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Ξάνθης

Τοτε η εταιρεία Sunlight Γερμανός είχε ανακοινώσει ότι δεν υπήρχε κινδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή, παρότι η Πυροσβεστική είχε εκκενώσει όσους οικισμούς βρίσκονταν στην <<πορεία>> το καπνού απο τη φωτιά. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και ο χώρος αναψυχής του Νέστου.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη και  πιθανότερο αίτιο της τότε πυρκαγιάς είχε θεωρηθεί  βραχυκύκλωμα σε  φορτιστή μπαταριών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here