Για ανθρωποκτονία διώκεται ο αστυνομικός που κατεδίωξε και πυροβόλησε Ρομά

Στον ανακριτή για ανθρωποκτονία από πρόθεση παραπέμπεται ο αστυνομικός που χθες το απόγευμα αντελήφθη απαγωγή ηλικιωμένης και καταδιώκοντας δυο Ρομά με το ΙΧ του,  σκότωσε τον έναν από αυτους

Ο αστυνομικός,  κατέθεσε οτι ήταν εκτός υπηρεσίας και καθώς επέστρεφε στο σπίτι του στην Κατω Κηφισιά, έχοντας μαζί του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και τον τετράχρονο γιο του, είδε ότι δύο ύποπτοι προσπαθούσαν να βάλουν στο ΙΧ τους μια ηλικιωμένη γειτόνισσά του, την οποία γνώριζε. Τότε ξεκίνησε να καταδιώκει το αυτοκίνητό τους με το δικό του.

Η 82χρονη, παρεμπιπτόντως,  κατέθεσε πως μπήκε με τη θέλησή της στο αυτοκίνητο των δραστών, καθώς την εξαπάτησαν με οικονομικά κίνητρα.

Κάποια στιγμή οι δράστες τράκαραν και τότε εξήλθε από το αυτοκίνητο ο 36χρονος και έβγαλε περίστροφο εναντίον του αστυνομικού. Ο αστυνομικός  πυροβόλησε 3-4 φορές και μία από τις σφαίρες χτύπησε τον 36χρονο στην πλάτη.

Πάνω στη συμπλοκή, η ηλικιωμένη γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο 36χρονος Ρομά μπήκε ξανά στο όχημα, και μαζί με τον συνεργό του απομακρύνθηκαν με ταχύτητα. Περίπου 45 λεπτά αργότερα ο συνεργός άφησε στο νοσοκομείο «Υγεία» τον 36χρονο, που ήταν βαρύτατα τραυματισμένος. Υπέκυψε λίγη ώρα αργοτερα.

Ο νεκρός ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε. Η Αστυνομία αναζητεί τον δεύτερο δράστη ο οποίος είναι επίσης Ρομά, και ο οποίος δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here