Γεροβασίλη στο Πέραμα: Δεν θα επιτρέψουμε φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις

«Δεν θέλουμε μία κοινωνία με φοβισμένους πολίτες. Θέλουμε ο πολίτης να αισθανθεί ασφαλής και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε φασιστικές επιθέσεις, ρατσιστικές επιθέσεις και διάφορα περιστατικά με τα οποία τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να σημαδεψουν την περιοχή. Δεν θα αφήσουμε αυτή την εικόνα να επικρατήσει, θα την αντιστρέψουμε », τόνισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πέραμα.

Η Υπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, συμμετείχε σε στο Δημαρχείο, όπου παρόντες ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Μαργαρίτα Καζάκου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγώνα Αυτιά –Κατσιμπρή, o Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Χρήστος Φωτιάδης, εκπρόσωποι της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Το θέμα των επιθέσεων ακροδεξιών ομάδων στην περιοχή συζητήθηκε διεξοδικά στη διάρκεια της σύσκεψης. Εγιναν συγκεκριμένες αναφορές σε περιστατικά φασιστικής και ρατσιστικής βίας, όπως η επίθεση των χρυσαυγιτών εναντίον των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ο σοβαρός τραυματισμός από ξυλοδαρμό των Αιγυπτίων ψαράδων, οι προπηλακισμοί εναντίον προσφύγων και των παιδιών τους έξω από σχολεία και, το πλέον πρόσφατο, η επίθεση φασιστών εναντίον μέλους της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που πήγαινε σε συναυλία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και αστυνόμευσης, καθώς και γενικότερα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Κοινή ήταν η απόφαση με το πέρας της σύσκεψης: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄και β΄βαθμού, καθώς και οι δημοκρατικοί πολίτες, ορθώνουν τείχος απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό και τις συνακόλουθες συμπεριφορές.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here