Γεροβασίλη: Στη δημοκρατία δεν έχουν θέση εκρηκτικοί μηχανισμοί

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Στα ευνομούμενα κράτη, στη δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο» ανέφερε για τη βομβιστική επίθεση στον «ΣΚΑΪ» η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη, δεν απειλείται από κανέναν και από τίποτε», είπε η κ. Γεροβασίλη, μιλώντας απόψε στη Βουλή.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι «η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

 

«Φυσικά καταδικάζουμε κατηγορηματικά και αταλάντευτα τη συγκεκριμένη επίθεση» είπε η Όλγα Γεροβασίλη. «Εμείς το κάνουμε καθαρά, το λέμε και το εννοούμε. Επειδή η Αριστερά τους αγώνες της, τους έδωσε πάντα στο φως. Τους έδωσε στο φως με εμπιστοσύνη στον δημόσιο διάλογο, την ελεύθερη βούληση των πολιτών, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και την αποσταθεροποίηση, κόντρα στον φόβο και στη χρήση του. Γι’ αυτό και η αποστροφή μας για τέτοιες ενέργειες δεν είναι φραστική. Δεν τις καταδικάζουμε υποκριτικά γιατί κάποιοι άλλοι καταδικάζουν, αλλά προσπαθούν να επωφεληθούν από το τρομοκρατικό χτύπημα, χρησιμοποιώντας, στοχεύοντας στην πολιτική αντιπαράθεση – στην προκειμένη, όχι ως συστατικό της δημοκρατίας αλλά ως κάτι άλλο. Αυτό το κάτι άλλο στη δημοκρατία δεν υπάρχει και όσοι το υπονοούν, όχι μόνο κάνουν λάθος, αλλά προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στη δημοκρατία. Απευθύνομαι σε όλους, καλώ όλον τον δημοκρατικό κόσμο σε αρραγή ενότητα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα» τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here