Γεροβασίλη: Ισως 20 Σεπτέμβρη οι εκλογές-Ανοικτή η συνεργασία με Λαφαζάνη

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

Πιθανώς στις 20 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές, εκτίμησε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Όλγα Γεροβασίλη, το βράδυ της Παρασκευής.  

Το προεκλογικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «Θα τα καταφέρουμε», είπε η κ. Γεροβασίλη στην τηλεόραση του Mega. «Θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο, ακόμη και με αυτή τη συμφωνία, με αυτό το μνημόνιο» δήλωσε.

Αναφερόμενη στην Αριστερή Πλατφόρμα και τις εκλογές υποστήριξε ότι «θα μπορούσαμε και με άλλους τρόπους, πέραν των εκλογών, να καθαρίσουμε το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείσα για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη χαρακτήρισε «ευφυή και ικανή πολιτικό» τόνισε ωστόσο ότι θα έπρεπε να συνυπολογίζει και «τι προκαλεί μια συγκεκριμένη συμπεριφορά», καθώς και «ποιον πλήττει τελικά».

Χαρακτήρισε δε τις κινήσεις της Προέδρου της Βουλής «ακροβασία σε λεπτά θέματα».

«Η πρόθεσή μας είναι να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση για να εγγυηθούμε να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο» υπογράμμισε τέλος η κ. Γεροβασίλη.

Ανοικτή η συνεργασία με το κόμμα Λαφαζάνη

H ίδια σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η επίτευξη της αυτοδυναμίας είναι εφικτός στόχος.

«Διαπιστώνουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζουν την κυβέρνηση και εμπιστεύονται τον Αλέξη Τσίπρα. Αναμένουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα αποτυπωθεί και στις κάλπες»τονίζει και συμπληρώνει:

«Μέσα σε ένα κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές στρατηγικές και να επιδιώκονται συνθέσεις και ζυμώσεις. Δεν μπορούν όμως να παρουσιάζονται σε επίπεδο διακυβέρνησης. Μπροστά στα υπαρξιακά για τη χώρα διλήμματα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση πρέπει να είναι συμπαγείς. Στο υποθετικό σενάριο που θέτετε, εμείς δεν κλείνουμε τις πόρτες. Προφανώς, όμως, η ελάχιστη προϋπόθεση  είναι να υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος, και οραματικός και ρεαλιστικός, για το μέλλον της Ελλάδας».

«Εμείς αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την τακτική μας», αλλά «ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει», επισημαίνει η κυβερνητική εκρπόσωπος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here