Γεροβασίλη: Οχι σε χρηματοδότηση με το «σταγονόμετρο». Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση εκλογών

 Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η η υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη στην περίπτωση πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σε συνέντευξή της στη «Ναυτεμπορική» τονίζει ότι παρά τη σκληρή συμφωνία με τους θεσμούς για τη χώρα και την κοινωνία, η κυβέρνηση διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα έναντι όλων.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απαντά θετικά. «Αν παραστεί ανάγκη, ναι. Πρέπει πρώτα, όμως, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση και για να σας προλάβω, αν προσφύγουμε σε εκλογές, θα τις κερδίσουμε εκτιμώ και με αυτοδυναμία».

Αναφερόμενη στη διαπραγμάτευση δηλώνει ότι θα συνεχιστεί και μετά τις 18 Αυγούστου – οπότε κατά την ίδια θα υπάρξει συμφωνία, θεωρεί ότι επόμενος στόχος θα είναι το κεφάλαιο «χρέος», ενώ αφήνει σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, εκτιμώντας πως το μεγαλύτερο λάθος στο πλαίσιο της πολύμηνης διαπραγμάτευσης ήταν ότι στις 20 Φεβρουαρίου δεν εξασφαλίσθηκε η χρηματοδότηση της χώρας.

Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία, παράλληλα όμως με την προώθηση αντισταθμιστικών μέτρων, ενώ προσθέτει πως πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η χώρα να αποφύγει τη λογική της χρηματοδότησης με το «σταγονόμετρο», ώστε η οικονομία να εισέλθει σε περίοδο σταθερότητας.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here