Γεροβασίλη: Ολα θα γίνουν με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής

ΦΩΤΟ: IN TIME
Οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν απέναντι στους διαφωνούντες θα γίνουν με βάση όσα προβλέπονται από τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του τρίτου μνημονίου και τις βαριές απώλειες που προκάλεσε στην κυβέρνηση.
Ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν κομματικές διαδικασίες ή πειθαρχικά μέτρα απέναντι σε όσους διαφοροποιήθηκαν. Σε ερώτηση εάν θα πρέπει αυτοί οι βουλευτές να αποχωρήσουν, σημείωσε ότι «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην ιστορική στιγμή και στην ανάγκη του ελληνικού λαού και θα κριθεί από αυτό».
Αναφερόμενη στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η κ.Γεροβασίλη είπε ότι «είχαμε μια μεγάλη πλειοψηφία που ψήφισε τη συμφωνία, είχαμε όμως και έναν αριθμό βουλευτών οι οποίοι επέλεξαν μια διαφορετική διαδρομή. Επομένως, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του μέσα στη συνεδρίαση, θα γίνουν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν, ακολουθώντας πάντα τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».

Τόνισε ότι το πρώτο βήμα έγινε με την εγκριση της συμφωνίας , στη συνέχεια η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του Eurogroup, ενώ έπεται η εκταμίευση της δόσης.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάστασης της χώρας και πρόσθεσε πως θα ακολουθήσει η δεύτερη μεγάλη μάχη όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here