Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να αποπέμψει τον κ. Πέτσα

 

 «Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι οι αυξημένες περιπολίες δυστυχώς κατά τον ίδιο θα  έχουν και αυξημένα ατυχήματα. Για αυτή τη δήλωση την οποία χθες αρνήθηκε ο Μητσοτάκης να αποδεχθεί  αποκαλώντας ψεύτη τον Πρόεδρο του Σύριζα οφείλει σήμερα να ζητήσει μια συγγνώμη. Χθες έγινε μια θεατρική παράσταση από τον Μητσοτάκη στο ελληνικό κοινοβούλιο αρνούμενος να αποδειχθεί την αλήθεια», τονισε μιλώντας στον Σκάι για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη.

Και συνέχισε:

«Η εποχή που μπορούσε με τη γνωστή γκεμπελική  μέθοδο, πες- πες κάτι θα μείνει να διαστρέφει την αλήθεια για το ποιος είναι ψεύτης, ποιος καταστρέφει τη χώρα και ποιος φέρνει προδοτική συμφωνία, πέρασε. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης είναι Πρωθυπουργός. Αυτό δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμη. Οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να αποπέμψει τον κ. Πέτσα.

«Αναποτελεσματικό και εξόχως ιδεοληπτικό» χαρακτήρισε το Ν/Σ για το προσφυγικό  το οποίο ήρθε χτες στην ολομέλεια της βουλής.

Επανερχόμενη στην στάση του Πρωθυπουργού κατά την χτεσινή συνεδρίαση της βουλής τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του προς τον κ. Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων και σχετικά με τις εκρήξεις ευαισθησίας  περί σημαιών και παρελάσεων υπενθύμισε  ότι «για τις συζητήσεις για την Ελληνική σημαία, στην εποχή των συλλαλητηρίων για τη συμφωνία των Πρεσπών, υπήρχαν ακροδεξιά στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούσαν κοντάρια που είχαν πάνω τους ελληνικές σημαίες για να δέρνουν τους αστυνομικούς»

Συμπλήρωσε δε ότι «και τότε δεν είδα ανάλογη ευαισθησία από τη Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά με την Προανακριτική, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «επιμένουμε στη θέση μας ότι αυτή η επιτροπή από τη στιγμή που έχει συγκροτηθεί και συσταθεί δεν υπάρχει όργανο που να μπορεί να αλλάξει τη σύνθεσή της. Περιμένουμε την απάντηση του Προέδρου της Βουλής στην επιστολή του κ. Τσίπρα με την οποία του εκθέτει το ζήτημα. Το θέμα είναι θεσμικό. Αυτή η  συμπεριφορά δεν είναι συμβατή με τις αρχές της δημοκρατίας. Αυτή η επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει για εξαίρεση μέλους»

Απαντώντας, τέλος στην κ. Σπυράκη, η οποία επικαλέστηκε δημοσιεύματα σχετικά με την απάντηση του προέδρου της Βουλής στην επιστολή του Α. Τσίπρα η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε: «Εκπλήσσομαι που σας είναι γνωστή η απάντηση του προέδρου της Βουλής, ως ρεπορτάζ από εχτές το βράδυ, πριν ακόμα φτάσει στον αποδέκτη της  Τα σημειώνουμε όλα αυτά γιατί στο όνομα της επικοινωνίας χάνουμε την ουσία. Οι θεσμοί έχουν σημασία. Εδώ έχουμε ένα σκάνδαλο υπό διερεύνηση. Η δικαιοσύνη δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τη διαδικασία διερεύνησης. Ακόμη δεν γνωρίζουμε γιατί ο λαός έχασε 34 δις από την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης τα προηγούμενα χρόνια»

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι «Σκάνδαλο συγκάλυψης λέγεται η σύσταση αυτής της προανακριτικής. Διότι δε θέλει η ΝΔ να αποκαλυφθούν τα στοιχεία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here