Γεροβασίλη κατά ΑΔΕΔΥ, ΝΔ για αξιολόγηση στο δημόσιο

Βολές κατά της ΑΔΕΔΥ επειδή αντιδρά στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ενώ ταυτόχρονα τηρεί «εκκωφαντική σιωπή» για το «νεοφιλελεύθερο «όραμα»» του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Δημόσιο, εξαπολύει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική».

Όπως αναφέρει η υπουργός, αντί να αναγνωριστεί η κυβερνητική μέριμνα να αποκαταστήσει σειρά αδικιών της προηγούμενης κυβέρνησης (πχ σύνδεση αξιολόγησης με απολύσεις κλπ), οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ «επέλεξαν να δώσουν μια μάχη για ένα αδειανό πουκάμισο», και διαβεβαιώνει ότι η αξιολόγηση δεν έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά αποσκοπεί στη βελτίωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι  η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα «επέλεξε την εκκωφαντική σιωπή απέναντι στο νεοφιλελεύθερο «όραμα» του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ για την εκχώρηση δομών, λειτουργιών και υπηρεσιών σε ιδιώτες, την αποψίλωση δηλαδή του κοινωνικού κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών του».

Απαντώντας στις κατηγορίες για μαζικές προσλήψεις, η υπουργός υποστηρίζει ότι το τελευταίο διάστημα η δημόσια διοίκηση έχει πέσει θύμα των fake news «με μοναδικό σκοπό την απαξίωση του Δημοσίου», ενώ προσθέτει ότι ουδέποτε έλαβε απάντηση όταν επανειλημμένα προκαλεί δημόσια όποιον ισχυρίζεται ότι διενεργούνται προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ να το καταγγείλει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here