Γεροβασίλη: Καλό μνημόνιο δεν υπάρχει.Δυσαρμονία κυβέρνησης-Κοινοβουλίου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Καλή συμφωνία, καλό μνημόνιο δεν υπάρχει. Η συμφωνία έχει μέσα της υφεσιακά μέτρα που πλήττουν πολλές ομάδες. Δεν μας ικανοποιεί. Όπως όμως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα για τη χώρα και με ζητούμενη την ευρωπαϊκή πορεία προφανώς δεν υπάρχει καλή συμφωνία. Η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε πραγματικά. Και με λάθη», παραδέχθηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Είμαστε σε επείγουσες νομοθετικά συνθήκες, οι οποίες δεν είναι ευχάριστες σε κανέναν»είπε η κ.Γεροβασίλη, ενω αναφερόμενη σε όσα έγιναν στην Διάσκεψη των Προέδρων υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ της κυβέρνησης και της προέδρου της Βουλής που δημιουργούν προβλήματα δυσλειτουργίας, λόγω της διαφορετικής αντίληψης της προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου για την όλη κατάσταση.

«Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει τον δικό της τρόπο, ο οποίος κρίνεται» σημείωσε με έμφαση. Οταν της ζητήθηκε  να σχολιάσει τις «τρικλοποδιές» στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο κ. Τσίπρας αναφερόταν στα εμπόδια που ορθώνονται στο εξωτερικό και όχι στο εσωτερικό.

«Καλούμαστε να απαντήσουμε σε σκληρά διλήμματα. Η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην υπογραφή μίας σκληρής δύσκολης συμφωνίας. Δεν είναι η χειρότερη όλων. Πιεσμένα οδηγούμαστε εδώ. Βάζουμε ιεραρχήσεις» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Για τα σενάρια εκλογών, τόνισε ότι ενδέχεται το επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν διαδικασίες προσφυγής στη λαϊκή εντολή. «Μετά τη συμφωνία ξεκινά ένας μεγάλος αγώνας και δρόμος για να βγάλουμε τη χώρα από το πρόβλημα. Αυτά δεν λύνονται εν θερμώ απόψε. Αύριο είναι κρίσιμο Eurogroup και η κυβέρνηση είναι στραμμένη εκεί» επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά το εσωκομματικό μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι το κόμμα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του λαού και κρίνεται κάθε μέρα. «Μας στεναχωρεί και μας προβληματίζει το τι μας συμβαίνει σήμερα με το να φύγει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μας στεναχωρεί τι θα μας συμβεί στις εκλογές. Εάν και εφόσον η Αριστερή Πλατφόρμα διαχωριστεί και αποσπαστεί θα πάρει κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχει μετατοπιστεί και μέρος άλλων ψηφοφόρων στο ΣΥΡΙΖΑ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here